logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Papa je za vrijeme konvencije srdačno rukama privukao fra Marinka te su kratko razgovarali

papa i marinko

Potkraj studenog u Vatikanu je održana Međunarodna konvencija rektora i pastoralnih djelatnika svetišta na kojoj se sudionicima obratio i sveti otac Franjo, a sudjelovao je i međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Vijest o njegovu sudjelovanju procurila je nakon što su preko društvenih mreža talijanski vjernici objavili fotografiju na kojoj se papa Franjo rukuje s fra Marinkom. Papa je krajnje srdačno, tvrde svjedoci, privukao međugorskog vikara te su kratko razgovarali. Taj se susret dogodio u dvorani Sala regia Apostolskog dvora u Vatikanu na međunarodnoj konvenciji. Ova je konvencija trajala tri dana, a organiziralo ju je Pontifikalno vijeće za promociju nove evangelizacije pod vodstvom mons. Rine Fisichelle o temi “Svetište - otvorena vrata za novu evangelizaciju”.

Papa Franjo je sudionicima održao i predavanje na kojemu je istaknuo kako su marijanska svetišta u svijetu najčešće povezana s Gospom.

“Mnoga su se svetišta pojavila upravo zbog molbe za molitvom koju je Djevica Marija uputila vidjelici, tako da Crkva nikad ne zaboravlja riječi Gospodina Isusa kako bismo molili bez prekida (usp. Lk 18,1) i ostali uvijek budni čekajući Njegov povratak (usp. Mk 14,28)”, rekao je Papa u obraćanju.

Sveti Otac je sredinom ove godine imenovao posebnog vizitatora za Međugorje, umirovljenog poljskog nadbiskupa Henryka Hosera. Ranije je posebno povjerenstvo Svete Stolica načinilo izvješće o međugorskome fenomenu tijekom kojega su se istraživali navodi da se Gospa ukazuje vidjelicama.

Sveta Stolica još uvijek nije zauzela službeni stav o nadnaravnosti fenomena.

artinfo.ba | preuzeto s portala vecernji.ba

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17