logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Sveučilište „Vitez“ obilježilo desetljeće postojanja i rada

sveuciliste 10 godina 1

Glavni cilj ove visokoškolske ustanove je obrazovanje u skladu s potrebema tržišta rada

Nizom sadržaja, od Okruglih stolova i rasprava studenata do podjele diploma novim dokorantima, Sveučilište „Vitez“ ovih je dana obilježilo prvi značajan jubilej, desetljeće postojanja i rada. Kako ističu u ovoj visokoškolskoj ustanovi čije je sjedište u Travniku, glavni cilj njihova rada je obrazovati kadar koji će biti spreman odgovoriti svim izazovima tržišta rada, prije svega u BiH jer jedna od tema o kojoj su studenti raspravljali bila je upravo odlazak ili ostanak u BiH.

sveuciliste 10 godina 2

U radu Okruglog stola na temu „Obrazovanje za potrebe tržišta rada“ uz profesore i asistente Sveučilišta „Vitez“ aktivno su sudjelovali i predstavnici gospodarstva te Ministarstva obrazovanja Srednjobosanske županije. Panel diskusije bile su fokusirane na visoko obrazovanje prilagođeno stvarnim potrebama tržišta rada. „Sveučilište „Vitez“ krajnje ozbiljno pristupa ovom pitanju, a tome u prilog je i podatak o analizi realnih potreba poslodavaca za određenim zanimanjima, urađenoj na temelju ankete koju je Sveučilište provelo među gospodarstva FBiH. Najveći broj njih smatra kako bi se nastavni proces u visokoškolskim ustanovama trebao odvijati prema modelu jednake zastupljenosti teorije i prakse, jer, kako se navodi u analizi, poslodavcima nemali problem predstavljaju diplomirani studenti koji imaju slabo ili nikakvo praktično znanje i zbog čega ih moraju dodatno educirati“ , istaknuto je, uz ostalo, na ovom skupu.

sveuciliste 10 godina 3

Prepoznajući stvarne potrebe poslodavaca Sveučilište „Vitez“ je među prvim visokoškolskim ustanovama u BiH, 2017. godine formiralo Poslovno akademsko vijeće u čijem su sastavu gospodarstvenici i akademski radnici, koji zajedno rade na inoviranju nastavnih planova i programa na fakultetima ove visokoškolske ustanove, s ciljem da studenti steknu konkretna znanja i vještine. Sudionici Okruglog stola na temu „Obrazovanja za potrebe tržišta rada“ zaključili su kako ovoj temi treba pristupiti ozbiljno i odgovorno jer je to jedini način postizanja značajnih rezultata i ostvarenja napredak u prilagođavanju obrazovanja potrebama tržišta rada.

sveuciliste 10 godina 5

U povodu obilježavanja 10. obljetnice osnutka i rada Sveučilišta „Vitez“, rektor ove visokoškolske ustanove, prof.dr. Mirko Puljić promovirao je devet doktora ekonomskih, informatičkih i pravnih znanosti. Treća je to generacija doktora znanosti ovog Sveučilišta od njegova osnutka. U zvanje doktora znanosti promovirani su doc.dr. Erdin Hasanbegović, doc.dr. Mitja Tanjga, doc.dr. Siniša Tomić, doc.dr. Sanja Zekić, doc.dr. Muhamed Ćosić, doc.dr. Merima Aljić, doc.dr. Mirza Čaušević, doc.dr. Semina Škandro i doc.dr. Indira Ćehić.

sveuciliste 10 godina 4

Promociji doktoranata prethodila je Svečana sjednica Upravnog odbora i Senata, tijekom koje su predstavljene monografija o prvih deset godina Sveučilišta „Vitez“ kao i Strategija razvoja ove visokoškolske ustanove.

artinfo.ba

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17