logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Sigurnost je na prvom mjestu: Jeste li sigurni da je vaše vozilo spremno za zimu?

automerc

Dolazi zima, a za zimu je potrebno pripremiti i naše limene ljubimce. Osim pripreme kompletnog vozila, od guma do metlica na brisačima, još važnije je odgovorno ponašanje vozača po, u najmanju ruku, izazovnim vremenskim uvjetima!

Od zimske opreme, naravno, najvažnije su zimske gume. One po svom sastavu prilagođene niskim zimskim temperatura. Zimske gume ostvaruju kontakt između podloge i vozila. Pri temperaturi nižoj od 7°C ljetne gume gube elastičnost i svojstvo prianjanja na podlogu. Zbog trenja s podlogom dolazi do prirodnog trošenja materijala, tj. istrošenosti gume, što uzrokuje produženi zaustavni put tijekom kočenja (kontrola istrošenosti preko ugrađenog indikatora na gumi), a ispravan tlak u gumama ostvaruje optimalnu gaznu površinu, te upravljivost vozila.

Drugi, ali podjednako važan korak je provjera akumulatora, koji je glavni izvor energije potrebne za pokretanje motora. Akumulator je spremnik pohranjene energije proizvedene pomoću alternatora tijekom rada motora, a pri niskim temperaturama performanse akumulatora drastično opadaju. Treba provjeriti napon akumulatora, struje punjenja, te zaštititi polove akumulatora mašću radi sprečavanja oksidacije. Ako je moguća nadopuna tekućine u ćelijama akumulatora, istu treba nadopuniti samo destiliranom vodom.

Potpuni servis vozila potrebno je obaviti prije zime kako nas lošiji vremenski uvjeti ne bi uhvatili nespremne na cesti. Osim zimskih guma provjeriti treba i:

- ispravnost signalizacije
- uređaj za pranje stakla
- sistemske tekućine
- rashladnu tekućinu motora – antifriz – kontrola temperature smrzavanja
- zimsku tekućinu za stakla – čisti vjetrobransko staklo i sprječava smrzavanje
- tekućinu za kočnice – udjel kondenzirane vode sprječava ispravnu funkcionalnost, niža razina u spremniku signalizira moguću istrošenost kočnih obloga    ili curenje
- razinu motornog ulja – starije i istrošeno motorno ulje gubi viskoznost, te u zimskim uvjetima gubi učinkovitost
- čistoću filtra motora i filtra ventilacije kabine
- ovjese (gumeni elementi), manšete na poluosovinama (puknuće uzrokuje ulazak vode ili vlage, te prirodno oštećenje materijala uzrokovano kemijskim reakcijama)

Stručnjaci uvijek vole istaknuti kako je vožnja zimi puno zahtjevnija zbog loših vremenskih uvjeta. Savjetujemo da se prije vožnje napravi jedan test kočenja kako bi se stekao osjećaj stanja na cesti. To se preporučuje izvesti odmah nakon kretanja, prvom prilikom i na mjestu gdje ne ugrožavamo druge sudionike u prometu, umjesto u situaciji kad stvarno moramo zakočiti na prvom križanju i shvatimo da je sklisko i da se ne možemo pravodobno zaustaviti.

Premda sve ovo zvuči komplicirano te financijski i vremenski zahtjevno, nudimo vam i jedno jednostavno rješenje.

Naime Automerc Škoro ima sve potrebno kako bismo spremni dočekali zimu zajedno s našim limenim ljubimcem. Automerc Škoro se godinama uspješno bavi prodajom auto dijelova i servisom svih vrsta vozila, tako da danas pored skladišta i maloprodaje u Kiseljaku imaju i prodajne centre u Vitezu, Visokom i Sarajevu sa velikim brojem artikala za sva vozila. U sklopu tih prodajnih centara se nalaze i autoservisi koji su opremljeni sa svim potrebnim i specifičnim alatima te najsuvremenijom dijagnostikom. U servisima rade mehaničari koji se konstantno usavršavaju kroz razne obuke koje organiziraju dobavljači ove tvrtke.
Kontaktirati ih možete izravno u poslovnicama, ili na brojeve telefona :

Direkcija firme i veleprodaja Kiseljak

Tel.: +38730/ 877-200 +38730/ 877-201 Fax.: +38730/ 877 202
Adresa: Sarajevska Cesta 71, 71250 Kiseljak

Maloprodaja Kiseljak

Tel: +38730/ 879-627
Adresa: Sarajevska Cesta 71, 71250 Kiseljak

Prodajno-servisni centar Sarajevo Novi Grad

Tel.: +38733/ 407-267 dijelovi +38733/ 407-269 servis
Adresa: Džemala Bijedića 199, 71000 Sarajevo

Maloprodaja i servis Vitez

Tel: +38730/715-026; Fax: +38730/ 715-027
Adresa: PC96, 72250 Vitez

Maloprodaja Visoko

Tel: 032-739-129
Adresa: Sarajevska cesta b.b. 71300 Visoko

Maloprodaja i servis Sarajevo Stari Grad

Tel: +38733/ 538-333; +38733/ 572-630; Fax: +38733/ 572-631
Adresa: Safvet Bega Bašagića b.b. (Bivši Auto Centar Nosse)

Sigurnost na prvom mjestu -Automerc Škoro jer tek nakon potpunog pregleda vozila, može se reći da ste spremni za putovanje!

artinfo.ba

 

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17