logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Kiseljak: Natječaj za ravnatelja DZ poništen, Franković odbija raspisati novi

dz zauzeto

Sapunica oko Doma zdravlja u Kiseljaku i izbora novog odnosno po tko zna koji put, reizbora starog ravnatelja se nastavlja.

Nakon što je još sredinom travnja objavljen natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja JU Doma zdravlja Kiseljak (razdoblje četiri godine) natječaj je nedavno poništen od strane Upravnog vijeća. Naime, kako je za artinfo.ba potvrdio predsjednik UV Nijaz Bunjo, ravnatelj Doma zdravlja Kiseljak, dr. Marko Franković, je zloupotrijebio Odluku Vijeća potpisavši natječaj osobno te stavivši uvjete koji su previše čak i za jedan klinički centar a ne dom zdravlja. Po gradu su i tad po objavi natječaja počele šale na račun istog s obzirom da mu je jedino nedostajalo imenovati osobu za koju se isti pisao što je HSP i napravio polijepivši tako dopunjenu verziju natječaja po gradu. Kako doznajemo, za ovaj konkretno natječaj nije potrebna ni liječnička specijalizacija s obzirom da Dom zdravlja ne pokriva 20 000 osiguranika.

Po poništenju tog natječaja, na sjednici održanoj u srpnju, Upravno vijeće donosi Odluku o raspisivanju novog i nalaže v.d. ravnatelju da isti tehnički i provode za šta je on tražio rok od čak 20 dana.

Međutim, nakon isteka roka, on i dalje odbija raspisati natječaj pozivajući se na određene institucije, kršenje zakona itd. Kako doznajemo, prethodno je gospodinu Bunji upućeno i pismo u kojem mu se prijeti kaznenim prijavama prebacujući odgovornost na njega. 

Na potezu je ponovno Upravno vijeće koje može ili samostalno raspisati natječaj uz pečat koji moraju dobiti od aktualnog v.d. ravnatelja ili odmah smijeniti istog kojemu v.d. mandat ističe sredinom rujna. Tko zna više koji po redu.

Vezane vijesti LINK

artinfo.ba

 

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17