logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Održana 10. konferencija Mreže savjeta/vijeća učenika BiH

mreza savjeta ucenika bih

U hotelu „Hollywood“ proteklog vikenda održana je 10. konferencija Mreže savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine.

Konferencija je okupila predstavnike srednjoškolaca iz svih kantona/županije i regija Bosne i Hercegovine koji su sumirali realizirane aktivnosti u ovoj školskoj godini, a upriličena je i promocija mreSVUBiH maturanata.

mreza savjeta ucenika bih 2

Glavni povod okupljanja srednjoškolaca na tradicionalnoj aktivnosti bila je kampanja pod nazivom „I ja sam za EU selo“ u okviru projekta „Europsko selo“ u Bosni i Hercegovini kojeg realizira ova Mreža. Kampanja se bazirala na snimanje promotivnog videozapisa za navedeni projekat s ciljem izražavanja stava mladih ljudi da žele Europsko selo u Bosni i Hercegovini.

mreza savjeta ucenika bih 3

Europsko selo je koncept unikatnog dizajna koji predstavlja kolekciju kulutrnih centara (kuća) od kojih će svaka predstavljati po jednu europsku dražvu. Drugim riječima, kao zajedničko mjesto pojedinačnih kulturnih centara, Europsko selo predstavljat će Europu u malom. Svaka kuća bit će smještena na površini koja će imati stvarni oblik zemlje koju predstavlja, tako da će iz ptičije perspektive cijelo selo imati oblik Europe.

Realizirajući ovaj projekat mreSVUBiH nastoji doprinijeti kulturnom bogatstvu naše zemlje tako što će europske raznolikosti prezentirati u Bosni i Hercegovini.

artinfo.ba

 

 

 

 

 

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17