logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Iz Tuzle poslane poruke zajedništva

HKC tuzla

Donatorska večer za izgradnju HKC-a

Nakon donatorske večeri za izgradnju Hrvatskog kulturnog centra Sveti Franjo održane prošle godine u Zagrebu sinoć se zajedništvo Hrvata iz cijele BiH i Hrvatske još jednom potvrdilo u Tuzli, u spomenutom novoizgrađenom centru.

Naime, radovi se privode kraju i prema riječima gvardijana Franjevačkog samostana u Tuzli fra Maria Divkovića ove jeseni bi trebali biti privedeni kraju. Tim povodom, gvardijan je okupio sve prijatelje projekta odnosno donatore na jednoj lijepoj večeri zahvale na kojoj su uz franjevce ovoga Samostana bili i hrvatski politički predstavnici od države pa do općinskih razina, predstavnici državnih ureda Vlade Republike Hrvatske, gospodarstvenici, članovi organizacijskog odbora za izgradnju HKC-a, arhitekti te brojni drugi.

Posebnu zahvalu i dobrodošlicu, gvardijan je uputio hrvatskom članu Predsjedništva BiH dr. Draganu Čoviću u kojemu je kako je kazao, ovaj projekt od samih početaka imao veliku podršku a pogotovo u financijskom smislu kada su se u Zagrebu na donatorskoj večeri okupili ljudi od Save do Neuma. "Naše zajedništvo prenijelo se i na Republiku Hrvatsku na čelu sa Državnim uredom za Hrvate izvan RH bez čije pomoći ovog projekta ne bi bilo. To zajedništvo koje mi svakodnevno živimo, želimo prenijeti na sve građane BiH", kazao je gvardijan prilikom obraćanja.

"Večeras ponovno šaljemo poruku svima onima koji nas pokušavaju dijeliti i prebrojavati. Hrvati će ostati na svakom prostoru BiH kao i u našoj Tuzli. U ovaj projekt je ugrađeno jako puno ljubavi i za ovo ima smisla živjeti i njime šaljemo poruku kako skrbimo o svom narodu a na ponos svima nama.

U brojnom izaslanstvu HDZ-s BiH bili su i Bariša Čolak zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma PSBIH, predsjedateljica Doma naroda PFBIH Lidija Bradara,Federalna ministrica financija Jelka Miličević, Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić , glavni tajnik HDZ-a BiH Miljana Glamuzina kao i županijski premijeri, ministri, općinski načelnici.

U ime domaćina, nazočnima se obratio zamjenik ministra sigurnosti Mijo Krešić kazavši kako ovakav susret ali i izgradnja ovog projekta svim Hrvatima Tuzle šalju poruku kako nisu samu dok je Ivana Perkušić, zamjenica tajnika Državnog ureda za Hrvate izvan RH istaknula važnost jednog ovakvih objekta prvenstveno za mlade koji će zahvaljujući ovom funkcionalnom prostoru, svu svoju kreativnost i talent moći iznjedriti na kulturnoj mapi Europe na ponos svojih domovina, BiH i Hrvatske. Daljnju pomoć Hrvatske projektima od interesa za Hrvate u BiH i ubuduće je obećao veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan del Vechio najavivši i preseljenje prostorija konzularnog ureda u pomoćni objekt novoizgrađenog HKC-a.

artinfo.ba

 

 

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17