logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

CK Kiseljak: Prvo mjesto na Federalnom natjecanju

ck kis

Crveni križ Grada Mostara je u subotu, 12. svibnja 2018. godine, bio domaćin XXI. Federalnog natjecanja ekipa Crvenog križa iz pružanja prve pomoći

Ekipa mladih Crvenog križa Kiseljak je, osvojivši prvo mjesto na županijskom natjecanju, predstavljala našu županiju na Federalnom natjecanju. Na natjecanju je sudjelovalo devet ekipa omladine i osam ekipa podmlatka.

Ekipe su pokazale znanje na šest radnih poligona:

1. prometna nesreća,
2. požar,
3. izbjeglice u minskom polju,
4. zemljotres,
5. nesreća na svadbi i
6. izlet korisnika Centra za osobe s poteškoćama u razvoju.

Glavni sudac natjecanja je bio dipl. med. teh. Jasmin Nikšić koji je ranijih godina sa svojom ekipom imao priliku predstavljati BiH na europskim natjecanjima, te je, kako je i sam rekao ovom natjecanju dao dašak Europe.

U sklopu natjecanja je, u vidu izolacije ekipa, organiziran izlet do Počitelja a po završetku rada svih ekipa proglašeni su rezultati.

Naša ekipa, naši prvaci su prvi put osvojili prvo mjesto te će, skupa sa drugoplasiranim CK Sarajevo i trećeplasiranim CK Orašje (ekipama CK FBiH), sudjelovati na državnom natjecanju. Kao nagradu, po prvi put na natjecanju, naša ekipa je osvojila odlazak u Italiju gdje će sudjelovati revijalno na regionalnom natjecanju te posjetiti Solferino - mjesto nastanka Crvenog križa.

Ponosni smo na našu ekipu koju čine učenici Srednje škole "Ivan Goran Kovačić" - Ajla Emšo, Lejla Bečiragić i Mujo Brkić; učenici Srednje mješovite škole "Zijah Dizdarević" Fojnica u Kiseljaku - Ardi Karavidaj i Almin Mujić, te učenik Srednje strukovne škole "Fojnica" u Kiseljaku - Boris Gojsilović.

Kao markiranti na dobro osmišljenim poligonima sudjelovali su Mejrema Žolja, Naida Begić, Tarik Mutap i Nermin Turčinović, a pored njih Mateo Vukoja je sudjelovao kao član Civilne zaštite na jednom od poligona.

Naše drage doktorice, dr. Ana Pecirep i dr. Indira Melezović, su bile suci te su našoj ekipi davale stalnu podršku.

Volonterke Eleonora Pikaus i Katarina Franjić, te tajnica Zerina Smajlović su sa ekipom održavala pripremne vježbe te su na dan natjecanja bile u pratnji ekipe.

Domaćinima, Crvenom križu Grada Mostara, hvala na gostoprimstvu, ekipama koje su se plasirale na Državno natjecanje želimo mnogo sreće, a našim prvacima da nas, kao i CK FBiH, predstave u najboljem svjetlu u Italiji.

artinfo.ba

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17