logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Bratu glavnog tajnika SDP-a Irfana Čengića isplaćeno blizu 250.000 maraka poticaja!

braca cengic

Firma CHB d.o.o. iz Sarajeva osnovana je 24.3.2017 . godine. Osnivač firme je Tarik Čengić, brat glavnog tajnika SDP BiH Irfana Čengića.

Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom isplatio je skoro 250.000 maraka poticaja novoosnovanoj firmi CHB iz Sarajeva. Vlasnik firme je Tarik Čengić, brat Irfana Čengića – glavnog tajnika SDP-a. Član komisije za dodjelu sredstava bio je Nerin Dizdar, član Glavnog odbora SDP-a, piše Žurnal.info.

“CHB d.o.o. pruža usluge kombi prijevoza, rent a car, i organizaciju svih vrsta prijevoza. Kukuriku media je marketing agencija čiji tim čine mlade osobe koje imaju iskustvo u marketingu i odnosima s javnošću. Na našoj stranici možete napraviti paket usluga koje su vam potrebne kako biste imali kvalitetan marketing, jer ko rano rani dobar marketing grabi”, stoji u opisu djelatnosti firme CHB.

U nedavnom promotivnom tekstu na portalu Klix.ba iz ove firme naveli su da im je značajnu podršku dao Fond za rehabilitaciju osoba s invaliditetom kako bi se sve radne prostorije i sredstva za rad prilagodili osobama sa invaliditetom, te osigurali kratkoročni poticaji za održivost poslovanja društva koje ima status Zaštitne radionice za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Žurnal otkriva kako je ova firma dobila podršku Fonda od skoro četvrt milijuna maraka!

Tko rano rani dobre poticaje grabi

Firma CHB d.o.o. iz Sarajeva osnovana je 24.3.2017 . godine. Osnivač firme je Tarik Čengić, brat glavnog tajnika SDP BiH Irfana Čengića.

Šest mjeseci kasnije 27.9.2017. godine CHB konkurira na javni poziv Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom za sredstava za financiranje i sufinanciranje programa održivosti zaposlenosti, razvoja gospodarskih društava za zapošljavanje osoba s invaliditetom i zaštitnih radionica, te programa profesionalne rehabilitacije u 2017. godini.

Na dodjelu sredstva nisu dugo čekali. Jedan od članova Komisije koja je odlučivala o dodjeli poticaja Fonda bio je Nerin Dizdar, član Glavnog odbora SDP-a BiH.

Prvog prosinca 2017. godine Fond dodjeljuje oko 250.000 maraka firmi CHB d.o.o. iz Sarajeva.

– Za financiranje/sufinanciranje programa za održavanje postojeće razine zaposlenosti osoba ova firma dobila je 16.000 maraka.

– Za financiranje/sufinanciranje programa za razvoj gospodarskih društava za zapošljavanje osoba s invaliditetom i zaštitnih radionica CHB je dobila 29.000 maraka.

-To nije bilo dovoljno, pa je firmi CHB isplaćeno dodatnih 201.600 maraka novčanog stimulansa za novo zapošljavanje osoba s invaliditetom.

U kvalitetu rada firme svog brata uvjerio se osobno i Irfan Čengić. Glavni tajnik SDP-a angažirao je ovu firmu da mu radi osobni brending. Na listi klijenata CHB-a nije samo glavni tajnik SDP-a. I potpredsjednica SDP-a Lana Prlić odlučila je da njen osobni brendig radi upravo ova firma.

A kako iz ove firme navode njihovi partneri “u svom iscrpnom poslu ne nalaze dovoljno vremena za važan zadatak – da svoje velike priče podijele s drugima. Sve, pa i najljepše priče, padaju u zaborav ako se ne pričaju, ne šire i ne dijele. Kukuriku je tu da bi pomogao svojim partnerima da ispričaju i podijele svoje priče.”

Nakon što su se za ovu firmu odlučili potpredsjednica i tajnik stranke, da ne bi pali u zaborav i Socijaldemokratska partija BiH (SDP) angažirala je upravo ovu firmu da podijele njihovu priču./HMS/

artinfo.ba | preuzeto s portala poskok.info

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17