logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Akcija pošumljavanja u Busovači: Volonteri posadili 3000 sadnica bora

posumljavanje

S ciljem obnove drvnog fonda i šume, u Busovači je, u organizaciji Civilne zaštite Opine Busovača, u subotu 14. travnja održana velika akcija pošumljavanja na lokalitetu MZ Carica.

Akcija je privukla 50-ak Busovki i Busovljaka, a među građanima koji su se sami odazvali bilo je i članova udruženja, učenika busovačkih škola i drugih. Svi su oni zajedno uz koordinaciju, ali i sudjelovanje djelatnika ŠGD Šume Središnje Bosne zasadili oko 3000 sadnica bora na površini od dva hektara.

"Drago mi je što su se Busovljaci odazvali u velikom broju, doista smo bili kao jedan za naš grad i od srca se zahvaljujem svima koji su sudjelovali u pošumljavanju. Mislim kako smo napravili dobro djelo za buduće generacije, za našu djecu i unuke i sve ove mlade ljude koji su s nama sudjelovali u akciji pošumljavanja", kazao je za portal grad-busovaca.com jedan od sudionika akcije pošumljavanja.

"Najvažnija poruka jučerašnje akcije je svakako da mladima ostavljamo u nasljeđe pozitivne stvari i pozitivne priče, odnosno primjere kako se brinuti o prirodi i o našim šumama", dodao je on.

Cilj akcije bio je podizanje borove kulture koja će tijekom svoje vegetacije stvarati povoljne ekološko-pedološke prilike i omogućiti povratak autohtone vegetacije. Sadnice bora osigurao je "Rasadnik" Busovača.

Akciju pošumljavanja podržali su i učenici OSŠ Busovača. U izjavi za portal grad-busovaca.com kazali su: "Danas se potrefilo da je lijep i sunčan dan, a uz to organizirana je i ova lijepa akcija. Volimo ovakve akcije na kojima se dragovoljno skupi veliki broj građana i učenika, a sve kako bi napravili nešto što će u budućnosti biti vidljivo još više."

Kako smo uspjeli doznati, nova velika akcija pošumljavanja na području naše općine bit će održana na jesen kada to vegetacija dozvoli. Nadamo se da će se istoj priključiti još više sugrađanki i sugrađana.

artinfo.ba | preuzeto s portala grad-busovaca.com

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17