logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Djelomina Naoblaka

6°C

Kiseljak

Djelomina Naoblaka

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Zimi nije došao kraj: Od utorka pogoršanje vremena

lopatanje

Prema kartama prognostičkih modela, prvih nekoliko dana u tjednu koji slijedi očekuje se stabilnije vrijeme. Pogoršanje vremenskih prilika za očekivati je od utorka, izraženije u poslijepodnevnim satima.

Kako su priopćili iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, na jugu će padati kiša, u Krajini, na sjeveru zemlje, na planinama i dijelu centralne Bosne snijeg. Temperaturni režim neće se značajnije izmijeniti. Minimalne jutarnje temperature zraka kretat će se od -4 do 0°C u unutrašnjosti, na jugu do 4°C, maksimalne dnevne od 3 do 8 °C u Bosni, na jugu do 12°C.

U odnosu na ostatak zemlje, na sjeveru i u Krajini će biti hladnije i sa više snijega.

Od četvrtka će uslijediti prestanak padalina i stabilizacija vremenskih prilika. Pri tome će doći do djelomičnog zahlađenja, maksimalne dnevne temperature zraka dostizat će od 2 do 6°C u Bosni, na jugu do 10°C.

U dane idućeg vikenda jutarnje i dnevne temperature će još malo opasti, naročito u centralnoj Bosni gdje će tijekom jutra biti između -4 i -8°C, a maksimalne dnevne će biti od 0 do 3°C. U ostatku zemlje malo toplije, sa maksimalnim temperaturama do 6°C na sjeveru i 10°C na jugu.

Prema aktualnim sinoptičkim kartama, izgledne su nešto stabilnije vremenske prilike sa manje padalina, uz temperature primjerene ovom dijelu godine.

artinfo.ba | preuzeto s portala drukciji.ba

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17