ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Tjedan psihologije

tjedan psihologije tribina ff

Na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Mostaru otvoren je Tjedan psihologije 2021. u organizaciji Studija psihologije i Udruge studenata psihologije Mentalist, a ujedno će se obilježiti i 15 godina od osnutka tog studija.

Dekan Filozofskoga fakulteta Ivica Musić pohvalio je entuzijazam, kreativnost i društvenu odgovornost nastavnika i studenata psihologije koji često održavaju različita predavanja, seminare, radionice i druge oblike proučavanja i promicanja najnovijih znanstveno utemeljenih spoznaja s područja psihologije.

- Dovoljno je samo pročitati neke naslove ponuđenih tema i uvjeriti se u to koliko je kreativnosti i atraktivnosti u njima sadržano. Naslovi daju naslutiti da će svatko za sebe moći pronaći nešto zanimljivo, poučno pa i u praksi provedivo -  rekao je dekan i organizatorima zaželio uspješan rad.

Prorektorica za međunarodnu suradnju Sanja Bijakšić obratila se uime rektora SUM-a Zorana Tomića te naglasila kako smo svjedoci izazova pred kojima se nalazi mentalno zdravlje.

- Strah od nepoznatog, stres, izolacija, nemogućnost osobnoga kontaktiranja zasigurno su na sve nas negativno utjecali, ali mislim da je svima nama zajednička želja za razgovorom kroz koji će nam netko reći da će sve ovo što se danas događa biti jučer - navela je.

Interaktivna predavanja i radionice namijenjene su svim studentima SUM-a kao i učenicima, djeci i roditeljima.

 - Ciljevi aktivnosti u okviru Tjedna psihologije su promicanja znanja iz psihologije i njezina popularizacija. Nadam se da će svatko odabrati ponešto za sebe, da će imati priliku proširiti svoje znanje iz psihologije, a ujedno se i zabaviti - rekla je pročelnica Studija psihologije Kristina Sesar.

Tijekom Tjedna psihologije kroz brojne radionice, predavanja i zabavno-informativni sadržaj predstavit će se spoznaje iz socijalne, kliničke, razvojne, biološke te sportske psihologije. Psiholozi iz različitih grana dat će osvrt na svoja radna mjesta. Tjedan psihologije obilježava se do petka 28. svibnja 2021.

- Kada bismo promatrali razvoj Studija i usporedili ga s ljudskim vijekom, mogli bismo reći da je naš studij adolescent. Adolescenta karakteriziraju kritičnost i idealizam, samosvjesnost i usmjerenost na sebe, zamišljena publika i osobna bajka te napredak u znanstvenome prosuđivanju, a vi prosudite odnose li se ove karakteristike i na naš Studij - kazala je Vida Vasilj, tajnica Studija psihologije.

Aktivnosti Tjedna održavat će se dijelom online, a dijelom u prostorijama Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću SUM-a.

 

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17