ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Priča Elme Bašić

camelia beuati kema

Vrijeme epidemije mnogi su iskoristili za pokretanje posla

Među njima je i Kiseljačanka Elma Bašić koja je pokrenula proizvodnju prirodne kozmetike  Camélia Beauté

         „Svako zlo, za neko dobro“, narodna je izreka koja se pokazala istinitom i u vremenu pandemije koronovirusa. Vrijeme kojeg smo odjednom imali na pretek, neki su umjesto očaja i potrage za „teorijama zavjere“, iskoristili kako bi razvili vlastite poslovne ideje. A dobra ideja, odličan je početak mnogih uspješnih priča kao i onih koji će to tek postati. Stazom uspjeha popločanom vlastitom kreativnošću, znanjem i radom krenula je i Elma Bašić, Kiseljačanka koja je u vremenu korone osmislila i razvila vlastitu proizvodnju kozmetičkih i proizvoda za higijenu Camélia Beauté.

Camélia Beauté jedna je od priča nastalih upravo u vremenu korone, bez pretenzije napraviti nešto veliko, kazuje nam Elma. „ To je priča iz kućne radinosti. Prva krema napravljena u kuhinji, i  Este Lauder je prvu kremu napravila u svojoj kuhinji, što da ne? Moji se proizvodi razliku od drugih  jer Su autentični. Naravno, imam i komercijalnih za koje je lako pronaći recept, dok iza ovih autentičnih, a  uglavnom su to kreme, stoji stručni i stehiometrijski relevantan recept. Takvi su  proizvodi ujedno i najtraženiji“, kaže nam Elba Bašić, zasad jedina osoba koja stoji iza male radionice u kojoj nastaju proizvodi Camélia Beauté.

 

elma-basic.jpg

 

Ing.kemije i licencirani farmaceut

 „Sve je osmislila i iza svega stoji samo jedna osoba, žena i majka, Elma Bašić, koja je po vokaciji dipl. Ing. kemije i licencirani farmaceut“, pojašnjavam nam Elma. „Mućkanje“ su kaže njezin hobi i ljubav koja se razvijala vremenom. Najprije je za sebe pravila kremice, sapune i pilinge, a onda su njezin njegovan izgled primijetili prijatelji i poznanici koji su sve više od Elme tražili savjet koju kremu koristiti, kojeg sastava.  Uz sad već iskazane potrebe tržišta s jedne strane i Elminu višegodišnju potragu za poslom s druge, odabrala je pokretanje vlastitog posla u kojemu će samu sebe zaposliti.

„Odluku da pokušam plasirati svoje proizvode u javnost donijela sam nakon neumornog i neuspješnog konkuriranja i prijava za posao. Istražujući vidjela da se dosta toga nudi na društvenim mrežama, ali i da većina osoba koja to radi, nema stručnih kompetencija. Ja ih imam i tako je pala odluka da kupim sirovine i krenem s proizvodnjom. Pola godine poslije, imam prve zadovoljne i redovite kupce koji su mi ujedno i najbolja reklama, podršku svojih sugrađanki ali i kupaca iz drugih sredina. Radim iz ljubavi i ne očekujem previše, dajući sebi prostora i vremena za procjenu tržišta“, ispričala nam je Elma Bašić, Kiseljačanka koja je prije pola godine pokrenula proizvodnju vlastite linije proizvoda za njegu brenda Camélia Beauté.

Ipak, pored ljubavi i rada, za pokretanje posla Elmi je trebala i financijska podrška, a sirovine s kojima radi, skupe su. “ Sirovine su jako skupe i vi morate napraviti nešto tako dobro i učinkovito da opravdate cijenu i kvalitet proizvoda u ogromnoj konkurenciji. Ja sam sebi postavila konkretne ali  i usputne ciljeve koje polako ispunjavam“, otkrila nam je  Elma. Ona poput mnogih smatra da se sve žene lijepe i ništa ih ne može zaustaviti ukoliko odluče zablistati.

Sve su žene lijepe

 „Definitivno, sve su žene lijepe onoliko koliko žele biti. Prije svega, trebaju pažnju plijeniti umom, stavom i ponašanjem,  a kada uz to uvedete naviku da ste njegovane to je onda pun pogodak.  Higijena je obaveza, njega je navika. Toliko je stvari koje žene mogu napraviti same sebi, samo trebaju izdvojiti  malo vremena i za sebe“, kaže Elma Bašić koja pomalo zazire od termina „prirodna“ kozmetika. Njezin moto rada su pažljivo odabrani i spojeni sastojci, a takve proizvode pronaći ćete kod malih proizvođača poput nje. „Ja ne potenciram prirodno, to je osjetljiv termin jer ni „kemija“ nužno loša. Stoga ne volim ovaj trend prirodna kozmetika. Za svoju kozmetiku radije volim reći da je napravljena s pažljivo odabranim i spojenim sastojcima. Ručno rađeno termin je sasvim uredu jer je baziran na sastojcima koji su savršeni za kožu, za određene probleme na koži. Često radim i proizvode na zahtjev klijenata,  od kojih svaki ima svoju priču. Kada kupujete kremu koja se proizvodi u milijunskim količinama, vi tu plaćate ambalažu, reklamu, radna mjesta, a najmanje dobijete one naslovne bombastične aktivne komponente. Zaista je mudar i pametan izbor kupovati od malih lokalnih proizvođača i hvala Bogu sve je više žena koje su to prepoznale“, zaključuje priču o svojim proizvodima Kiseljačanka Elma Bašić.

Osim preko društvenih mreža proizvodi Camélia Beauté dostupni su na oreabazar.com,  na adresi Solakovići 45 Kiseljak, možete ih dobiti i poštom na kućnu adresu, a i osobna dostava je uključena.  Sve je to, kaže Elma, stvar dogovora s potrošačima do kojih vode različiti putovi. Camélia Beauté polako ih pronalazi.

 

136080443_158735529356473_4060031524000121566_n.jpg

183606332_236528174910541_9115459248819056644_n.jpg

158307516_196846642212028_1833728221906555758_n.jpg

 

 

AP/artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17