ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Bugojno

leptir bugojno udr

U okviru projekta "Zajedno za društvo jednakih mogućnosti“ bugojansko udruženje "Leptir“, koje okuplja osobe s posebnim potrebama, realizirat će u narednom periodu brojne aktivnosti.

- U otežanim uvjetima zbog koronavirusa, nastavljamo raditi na izgradnji ravnopravnog i inkluzivnog društva, jednakog za sve, pod sloganom 'Ne pored drugih, već zajedno'. Glavni cilj je stvaranje okruženja, u kojem će mladi s teškoćama u razvoju imati jednako učešće, i u kojem će se poštovati njihova zakonska prava - kazala je predsjednica ovog udruženja Biserka Božić.  

Dodaje da je projekt podržan u okviru inicijative "Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo - EMBRACE“, koju finansira Vlada Kraljevine Norveške, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UN).

Po njenim riječima, do kraja ove godine kroz projekt će biti realizirano četrdeset radionica o socijalnoj pravdi, pravima i potrebama ranjivih grupa, prepoznavanju negativnih aspekata društva, primjenjenom teatru i edukacijama o invaliditetu za više od devedeset mladih s teškoćama u razvoju i mladih tipičnog razvoja iz organizacija civilnog društva, škola i zajednice.

-Ovi educirani i osviješteni mladi ljudi će svojim društvenim aktivizmom ukazivati na potrebu stvaranja društva koje će znati i htjeti odgovoriti na potrebe onih koji su, prije svega zbog nerazvijene svijesti, izostanka društvene odgovornosti, nepostojanja adekvatnih usluga podrške i svakodnevnog kršenja prava, ostali obespravljeni i marginalizirani - zaključila je Božić.

 

FENA

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17