ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Brijanje, depiliranje

brijanje muskarac

KAKO SPRIJEČITI IRITACIJU POSLIJE BRIJANJA

Crveni osip, svrbež na licu, posjekotine, urasle dlake... Sve su to učestale iritacije kože nakon brijanja, ali možete ih spriječiti. Bitno je samo pronaći izvor iritacije i pravilno rješenje za svoj tip kože.

Suočavanje s iritacijom nakon brijanja jedan je od najčešćih problema za žene i muškarce. Lice, noge, stidne površine ... Svi smo imali problema s urušenim kosom ili sagorom najmanje jednom. Budući da je nekim ljudima nemoguće držati se bilo kojim drugim načinom uklanjanja neželjenih kose osim brijanja britve, mislili smo da bi bilo dobro napraviti popis jednostavnih, ali korisnih savjeta o tome kako izbjeći iritaciju na prvom mjestu.

BRIJANJE BRADE KOD MUŠKARACA I POJAVA IRITACIJE KOŽE

Počnite s uljem za brijanje, koje će vašu bradu učiniti mekom. Puno je lakše brijati mekanu bradu od tvrde i hrapave poput brusnog papira. Preporučujemo da koristite ulje koje sadržava vitamin E kako bi vaša koža ostala meka nakon brijanja.

Kada se brijete, nužno je da radite spore i lagane poteze žiletom u smjeru rasta dlake, nikada suprotno! Brijanje u smjeru rasta dlake ostavlja mali dio dlake na površini kože pa ona ne može ostati zarobljena ispod kože i izazvati bolno urastanje. To je posebno učestalo kod muškaraca s grubom i kovrčavom bradom. Ako imate gustu bradu, važno je provjeriti koristite li oštre žilete. Oštriji žileti znače čišće brijanje. Tupi žileti trgaju dlake što može biti veoma bolno. Uz to, osim što tako dodatno iritirate kožu, omogućujete i dlakama da urastaju.

Muškarcima s ravnom bradom, kojima je brijanje neugodno zbog stalnih iritacija, savjetujemo losion poslije brijanja za posebno osjetljivu kožu.

Alternativno, žileti nisu jedini način brijanja. Možete koristiti i električne brijače, koji su sigurniji od britvica jer je puno manja vjerojatnost da ćete se porezati.

„Prema statistici, 58% žena preferira brijanje za uklanjanje dlaka, a 75% muškaraca svakodnevno brije svoje lice. To znači da se milioni ljudi moraju baviti problemima koji se odnose na brijanje, kao što su iritacija i britva.“

PROBLEM IRITACIJE NAKON DEPILIRANJA KOD ŽENA

Depilacija je posebno problematična ženama koje imaju osjetljivu kožu. Osjetljiva koža lako postaje crvena ako dođe u dodir s nekim intenzivnijim kozmetičkim proizvodom. Stvar postaje još gora nakon izlaganja suncu. Važno je znati i kako depilacija zdrave i otporne kože može od nje učiniti osjetljivu kožu.

Kako bi depilacija što manje iritirala kožu korisno je slijediti nekoliko pravila: depilirajte se navečer, redovito mijenjajte britvice, izbjegavajte preusku odjeću odmah nakon depilacije i tuširanje vrućom vodom.

Nekvalitetne britvice za žene jedan su od najčešćih uzroka iritacije kože tijekom brijanja. Isto vrijedi za tupe britvice - povećavaju rizik od ozljeda budući da ih grublje pritišćemo uz kožu, što uzrokuje mikro ozljede. Kut pod kojim držite britvicu i brijač također je bitan: zato se pri zamjeni brijača ili britvice prvo naviknite na novi model, a tek onda ga upotrijebite za brijanje.

Ne zaboravite na tehniku brijanja: brijanje u smjeru suprotnom od rasta dlačica može pripomoći nastanku crvenila i peckanja, pogotovo ako je koža osjetljiva. Pripazite da britvice režu, a ne trgaju dlačice.

Samo kvalitetni proizvodi za brijanje spriječit će iritacije kože. Nikad ne preskačite gel za brijanje ili losion za njegu tijela nakon brijanja. Samo tako će vaša koža biti i ostati besprijekorno glatka i zdrava. Proizvodi s alkoholom mogu uzrokovati iritaciju osjetljive kože, zato ih radije izbjegavajte. To posebno vrijedi za brijanje pazuha, stoga na svježe obrijanu kožu u tom području nanesite blagi dezodorans bez alkohola.

 

Nikolina J/artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17