ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sama svoj majstor

OBOJENA_KOSA.jpg

 

 

Frizerski saloni su već odavno zatvorili svoja vrata, pa se postavlja pitanje što ćemo mi žene sa svojim frizurama. Ipak je predugo da čeka kosa koja je zrela za farbanje izrasta, a i ovi pramenovi su već izblijedili. Ako imaš obojenu kosu, znamo da ti nije lako (osim ako si frizera baš posjetila prošli tjedan). Ili ako kosu bojiš u kućnoj radinosti - hoće li sada s polica nestati boje za kosu? U svakom slučaju, među nama koji se moramo bojiti svakih 4, 5 tjedana i redovito se šišati zavladalo je nešto slično panici. Zato smo upitali frizerke kako si pomoći, koje boje i frizure će najdulje izgledati dobro, tko će najlošije proći bez posjeta frizeru, smijemo li kosu obojiti sami i kako odrezati šiške bez pomoći profesionalca... Za početak, kao najgori scenarij učinio nam se kontrastni ili sijedi izrast kod obojene kose.

U ovom će slučaju, kad se ne može redovito ići frizeru najbolje proći žene koje su obojile kosu tehnikom pramenova. Ovdje si možemo priuštiti najveći razmak između dva bojenja, minimalno tri mjeseca.

OPCIJA PRELJEVA

Najpogodnije boje za što rjeđi odlazak frizeru su definitivno preljevi. Zbog svoje nemogućnosti velikog posvjetljivanja, na kosi stvaraju mekane tonove bez osjećaja da je obojena i bez jasnih i vidljivih linija izrasta. Nakon stavljanja preljeva kosa u fazi izrastanja ostavlja liniju izrasta neprimjetnom i mekanom

BOJANJE KOD KUĆE?

Sada se u očaju zbog velikog izrasta možda priklone i one koje inače ne rade farbanje kose kući. Ukoliko baš nešto gadno zezneš, spašavat će te na kraju, opet u salonu. Jednog dana. A to košta. Popravci su uvijek najskuplji i najkompleksniji. Ukoliko je moguće nešto izbjeći, frizeri predlažu da se bolje ne dovesti se u takvu situaciju.

Kao prvo, vrlo je važno odrediti koja je vaša prirodna boja kose, inače bi vaš projekt bojenja kose kod kuće mogao završiti razočaranjem. Na pakovanju proizvoda vidjet ćete slike pramenova kose – neka vam oni budu vodič. Ako vaša prirodna boja kose ne odgovara nijednoj navedenoj boji, tada biste trebali odabrati drugu nijansu boje za kosu. Kako biste bili apsolutno sigurni, upitajte svog frizera koja je vaša boja kose.

 

Općenito – i osobito ako prvi put bojite kosu – nemojte odabrati boju koja je više od dvije nijanse svjetlija ili tamnija od vaše prirodne boje kose. Za potpunu promjenu – primjerice od tamnosmeđe do plave – najbolje je da se posavjetujete sa stručnjakom. On će analizirati vašu strukturu kose i savjetovati vas o tome kako najbolje i najučinkovitije promijeniti boju kose.

Savjet kad kupujete proizvode za bojenje kose: za kratku je kosu jedno pakovanje dovoljno; za kosu do ramena i dužu, trebat ćete dva pakovanja kako biste imali lijep, ravnomjeran rezultat.

Vrhovi su najstariji dio kose i najoštećeniji. Za ravnomjeran rezultat, ošišajte vrhove prije nanošenja boje na kosu, inače ćete na njima imati drukčiju nijansu od ostale kose.

Za ravnomjeran rezultat, nanosite boju na pramen po pramen. Češalj za tapiranje pomoći će vam da razdvajate pramenove. Boju je najlakše nanositi kistom, ali je također lako koristiti bočicu s aplikatorom koji je uključen u većini pakovanja boje za kosu. Nanosite na pramen po pramen, počevši od ruba kose i nanosite boju duž kose sve do vrhova. Ako vam je ostalo boje, možete je umasirati u kosu, kao da je perete. Pazite da ste svu kosu ravnomjerno prekrili bojom.

Ako bojite samo izrast, nanesite boju prvo na izrast, a zatim na ostatak kose nakon isteka preporučenog vremena djelovanja boje na kosi.

„Što češće pereš kosu, to se ona brže masti“.

SJAJNA KOSA

Stručnjaci predlažu da je na kraju kosu najbolje isprati hladnijom vodom kako bi zadržala svoj volumen i sjaj.

 

Nikolina J /Artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17