ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Razne vrste pasti

zubi zdravlje

Da se sad moramo sjetiti jedne stvari koju koristimo apsolutno svaki dan, nekako nam prva na pamet pada pasta za zube. Koristimo je ujutro, navečer, nekad čak i više od dva puta dnevno.

I dok neki paste za zube kupuju jer su na jednu navikli od malena, neki ih stalno mijenjaju. Možda ovisno o reklamama, neke i to privuče, a mi smo pokušali otkriti koje paste treba izbjegavati kako bismo izbjegli štetu na zubima.

Želite uz čistoću još bjelije zube, manje osjetljive, želite unijeti na zube više fluora, ili određene paste uz koje ćete bez problema koristiti odgovarajuće dezinficijense – postoje paste koje na to utječu.

VRSTE PASTI ZA ZUBE:

-             uobičajene fluoridirane paste

-             paste za osjetljive zube

-             paste za izbjeljivanje zubi

-             paste za osobe s parodontološkim problemima

Glavna borba je spriječiti nakupljanje plaka i onemogućiti njegovu kalcifikaciju – paste koje sadrže phirosphosphate će tu pomoći. Neke paste u borbi protiv plaka koriste antibakterijske komponente (Triclosan ili cinkov citrat). Time se uspješno borite za ugodniji osjećaj svježine i ljepši dah. (COLGATE TOTAL)

Pušači se obično žele riješiti obojenja na zubima. Neke paste namijenjene tim problemima sadrže abrazivne komponente koje uz “čvrsto” četkanje mogu oštetiti zube kroz dulje vrijeme korištenja.

Paste za bijeljenje reklamiraju se sve više za poboljšanje estetike. One sadrže fluor ili neke enzimatske sisteme. Ne smiju se brkati sa sredstvima za bijeljenje poput vodikovog ili karbamid peroksida, koje je moguće nabaviti samo putem doktora dentalne medicine.

„Naime, ta sredstva ako se koriste bez nadzora mogu izazvati probleme na karioznim zubima, eksponiranim zubnim vratovima ili na mekim tkivima.“

Paste za osjetljive zube preko svojih aktivnih komponenti (kalijev nitrat, stroncijev klorid ili arginin) smanjuju osjetljivost na dva osnovna načina: prekidaju neuronske odgovore na bolne stimulacije, ili mehanički – brtve dentalne kanaliće kojima se prenosi podražaj. Mnogi pacijenti ih svakodnevno koriste. Nemojte očekivati da će osjetljivost nestati preko noći! (PLIDENTA SENSITIV, SENSODYNE, COLGATE SENSITIVE, PRO-RELIEF spadaju u tu grupu)

Ambiciozni ste, želite djelovati na više strana i načina. Farmaceutska industrija napravila je paste koje sjedinjuju više područja korisnog djelovanja

(DARLIE DOUBLE ACTION i COLGATE TRIPLE ACTION).

Za bilo koju pastu se odlučite, ne morate je koristiti u količinama kao u reklami. Dovoljno je istisnuti količinu zrna graška da postignete željeni efekt.

 

Nikolina J/artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17