• outdoormedia
  • Sara - Sarajevski

bubrezi

OČISTITE BUBREGE SAMO ZA PAR MINUTA – ČAROBNI NAPITAK OD PERŠINA

Peršin je mediteranski začin koji se rasprostranio po cijelom svijetu. Zahvaljujući velikim količinama minerala poput kalcija, željeza, magnezija i fosfora te vitaminima među kojima prednjače vitamin C i A te tiamin i riboflavin peršin se smatra jednim od najjačih antioksidansa.

List peršina djeluje protuupalno i štiti tijelo od utjecaja slobodnih radikala koji su uzročnici raznih bolesti poput ateroskleroze, raka debelog crijeva, dijabetesa i astme. Ako ste pušač, jedete neredovito, uživate u pokojoj čašici više ili pak u brzoj i prženoj hrani, vrijeme je da napravite neto dobro za vaše tijelo i bubrege te se očistite od toksina.

Zdravlje bubrega je od vitalne važnosti za cjelokupno stanje organizma, kao i za dugovječnost našeg života. Svakodnevni unos hrane i pića može značajno opteretiti bubrege.

Bubrezi dnevno profiltriraju oko 200 litara krvi, a sve kako bi iz nje izbacili toksine koje štete našem tijelu. Oni su "sofisticirani uređaji" koji svaki dan iz krvi izlučuju oko 2 litre otpadnih tvari. Kada bubrezi postanu preopterećeni toksinima, može doći do bolesti bubrega i mokraćnog mjehura, a upravo te toksine unosimo u tijelo u obliku hrane i pića. Ljudi s najviše rizika za razvoj bubrežnih bolesti su oni s dijabetesom, visokim krvnim tlakom ili obiteljskom povijesti bolesti bubrega.

NAPITAK ZA ČIŠĆENJE BUBREGA

Sastojci:

- šaka peršinovog lišća

- 1 litra vode

 Priprema:

  1. Peršin operite te ga nasjeckajte na veće komade, istresite u lončić te ulijte vodu.
  1. Na srednje jakoj vatri zagrijte vodu do ključanja, smanjite vatru na najslabije te kuhajte još 5 do 10 minuta.
  1. Maknite s vatre, ostavite da malo odstoji te ga procijedite i spremite u hladnjak.
  1. Šalicu napitka popijte svako jutro.

 

 

Nikolina J/artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1in2019 brn

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17