ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING

micelarna voda

Od malih nogu slušamo priče o tome koliko je bitno na kraju dana skinuti sav make up, masnoću i nečistoće s lica, pa se ipak s vremena na vrijeme dogodi da zbog umora preskočimo taj važan korak večernje njege kože. Posljedica su začepljene pore, miteseri i upalni procesi, čak i akne. Čišćenje kože mora biti nježno, stoga birajte proizvode za čišćenje lica koji kombiniraju blage njegujuće formule za temeljito uklanjanje nečistoća, štite osjetljivu ravnotežu kože i pripremaju je na daljnju njegu.

KAKO DJELUJE MICELARNA VODA?
Micelarna voda posebno je formulirana kao brz, ugodan i učinkovit proizvod za čišćenje lica i uklanjanje šminke. Sadrži posebne strukture koje sačinjavaju molekule građene od površinski aktivnih tvari, tzv. micele. One pomažu u uklanjanju šminke čak i s očiju i usana, kao i sebuma te ostalih nečistoća s kože. Micelarna voda intenzivno, no nježno čisti kožu u jednom koraku, te ju istovremeno hidratizira.

 RAZLIKE IZMEĐU MICELARNE VODE I DRUGIH PREPARATA ZA ČIŠĆENJE LICA?
Razlika je u njenom sastavu koji je vrlo minimalistički: voda, micele i glicerin. Dok razna ulja i losioni za čišćenje lica imaju puno duže liste sastojaka, koji mogu biti neodgovarajući za osjetljivo lice, ova tri elementa micelarne vode su istovremeno efikasni i nježni prema svakom tipu kože.

„Žene s reaktivnom kožom susreću se s izazovima prilikom odabira odgovarajućeg preparata za čišćenje. Svjesne su važnosti čišćenja šminke, smoga i dima sa svoga lica. Koža im reagira na svakodnevno čišćenje (zatezanje, peckanje, crvenilo), što indicira na poremećaj lipida zaštitne hidrolipidne barijere kože. Kako bi se smanjile iritacije s kojima se svakodnevno susreću, potrebna im je optimalno tolerantna formula za čišćenje i za uklanjanje mikroskopskih nečistoća.“

Sitne čestice micele u jednom potezu, bez trljanja poput magneta privlače sve nečistoće na koži i neagresivno uklanjaju šminku i višak sebuma. Glicerin hidrira kožu lica i čini ju mekom i nježnom.

Nove micelarne vode sadrže tenzide, tj. površinski aktivne tvari koje smanjuju sile što djeluju na graničnim površinama između dviju faza, čime se omogućuje nastajanje pjene, a koji mogu biti posebno topivi u masnoći.

Kao i drugi proizvodi za skidanje šminke, čiste učinkovitije od običnog sapuna. U industriji se takve micele koriste za otapanje tvari koje su netopljive. Međutim, mnogi tenzidi pripadaju polietilen glikolima (PEG). Oni nisu izravno štetni za zdravlje, ali čine kožu propusnom za:

• aktivne sastojke,
• toksine iz okoliša,
• prljavštine.

 

7 razloga zašto je micelarna voda savršena za čišćenje lica:

- Micelarna voda uklanja šminku na praktičan način.
- Pruža intenzivno čišćenje lica, omogućujući koži da slobodno diše.
- Micelarna voda za čišćenje također djeluje kao tonik za lice.
- Posljednji dio njezina djelovanja 3-u- 1 je blago hidratizirajući učinak.
- Sadrži dragocjena ulja i vitamine.
- Micelarna voda za čišćenje kože istovremeno uklanja šminku i čisti lice.
- Također se može koristiti na osjetljivim područjima kao što su oči i usne.

„Kad sapunica obuhvati masno lice, ostatke šminke ili kremu za sunčanje, nepolarne čestice prljavštine bivaju zarobljene unutar micela.“

KAKO KORISTITI MICELARNU VODU?
Čišćenje lica i skidanje šminke s micelarnom vodom vrlo je jednostavno, bez puno trljanja. Potrebno je nanijeti nešto tekućine na blazinicu i lagano proći licem. Prljavština i šminka brzo odlaze.

Istodobno, micelarna voda osvježava kožu i kožu lica čini mekom. Također, nakon čišćenja nije potrebno ispiranje lica, tj. umivanje i ne iritiraju kožu.

Usto, traje duže od ostalih sredstava za čišćenje lica (mlijeko, losion, gel itd.). Ako se koristi svaki dan, može potrajati 2 – 3 mjeseca.

TRIKOVI S MICELARNOM VODOM
Osim što micelarnom vodom uklanjate make up s lica, ali i svu nataloženu nečistoću, znoj i sebum, njome isto tako možete očistiti kistove kojima nanosite make up. Znate da ih morate redovito čistiti, budući da isti direktno dolaze u kontakt s kožom i mogu biti okidač upala, no možda niste znali da to jednom tjedno možete učiniti i s micelarnom vodom. Jednostavno ju ulijte u zdjelicu i umočite u nju kistove ili njome bogato namočite vaticu i pritisnite uz dlačice kistova.

 

Nikolina J/artinfo.ba

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17