ss

Sataraš je idealan za vruće dane jer se brzo i lagano priprema, a pruža veliko zadovoljstvo kada ga se jede. Možeš ga kombinirati s tjesteninom, njokima, rižom, palentom, kvinojom. Mogućnosti gotovo neiscrpne.

 

Sastojci:

2 srednje velike glavice luka

2 režnja češnjaka

4 paprike 

6-7 zrelih, sočnih rajčica

1 mala chilli papričica 

maslinovo ulje sol,

papar po želji

svježi kopar

sitno sjeckani peršin ili majčina dušica

 

 

Priprema:

Očistiti luk i narezati ga na sitno.

Paprike očistiti od sjemenki i narezati na veće kockice.

Rajčicu, također, narezati na kockice.

Na maslinovo ulje ubaciti chilli papričicu i aromatizirati ulje jedno 3-4 minute pa potom dodati luk i pirjati ga dok ne postane staklast.

Na luk dodati paprike i nastaviti pirjanjem. Nakon 10 minuta izvaditi chilli papričicu (ili ostaviti do kraja ako voliš ljuto) pa dodati rajčice, protisnuti češnjak, posoliti i popapriti te poklopiti i ostaviti da se jelo kuha na laganoj vatri 20-25 minuta.

Sataraš je gotov kad velik dio tekućine ispari. Pred sam kraj kuhanja dodati začine po želji; svježi kopar, sitno sjeckani peršin ili listiće majčine dušice.

Poslužiti uz kuhanu rižu, pire krumpir ili uz tostirani kruh. 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17