ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING

milie

 

Ako ste primijetili male, bijele točkice na licu, osobito u područja oko očiju, možda imate problem s kožom poznat kao milija. Otkrijte uzrok i kako ih se rješiti.

ŠTO UZROKUJE MILIJE?

Milia nastaje kada se mrtve stanice kože doslovno zarobe ispod površine kože, stvarajući male, tvrde kao ciste, nalik bubuljici. Za razliku od bubuljica, milia se često pojavljuje oko očiju i drugih dijelova lica koji obično nisu skloni aknama. Oni također nemaju bol ili crvenilo povezano s formiranjem bubuljice.

Milia u odraslih može biti estetska neugodnost - jer ne nestaje lako i brzo. Također možda koristiti proizvode koji pogoršavaju cijelu situaciju. Srećom, ne morate nužno imati posebne milia tretmane ili proizvode na recept za liječenje.

KAKO IH SE RIJEŠITI?

Koristite beta-hidroksilnu kiselinu (BHA, također poznatu kao salicilna kiselina) kao proizvod koji nanoste na čisu kožu. Ne očekujte rezultate preko noći - često je potrebno nekoliko tjedana da biste uočili razliku. Ukoliko ne vidite promjene ni nakon nekoliko tjedana, pokušajte s višim koncentracijama (između 4% i 9%) BHA.

Vjerovali ili ne, zaštita od sunca također igra važnu ulogu. Štiti kožu od toga da postane gruba, što smanjuje vjerojatnost da će se mrtve stanice začepiti u porama i potaknuti formiranje milija. Koristite široki spektar SPF 30 ili još viši ukoliko ste direktno izloženi sunčevim zrakama na dnevnoj bazi.

Ako ste počeli primjećivati milju oko očiju nakon upotrebe bogate kreme za oči, pokušajte se prebaciti na lakše kreme, gel ili serum. Teža krema može potencijalno pridonijeti začepljenju koje uzrokuje miliju.

Pokušaj istiskanja ili uklanjanja milije samo po sebi ne funkcionira i, što je još važnije, lako može doći do oštećenja kože. Preporučujemo samo ekstrakciju ili druge oblike uklanjanja od strane obučenog stručnjaka, uz izuzetan oprez.

artinfo.ba | Tanja Medić

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17