ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

 

pivo-zene-700x402.jpg

Umjereno konzumiranje alkoholnih pića može biti povoljno po zdravlje. Studije su pokazale da pivo, a osobito ono crno ima mnoge blagodati na zdravlje i ljepotu žene.

1.PIVO JAČA KOSTI

Žene koje piju dva mala piva dnevno imaju jače kosti od onih žena koje ne piju pivo. To je rezultat istraživanja National Collegea of Naturopathic Medicine iz  Oregona. 

2.ŠTITI OD PREHLADE I UPALE
Pivo je zvor vitamina i minerala poput magnezija, kalcija i selena. Oni štite cijelo tijelo od sezonskih bolesti. Uz to sadrži i brojne antioksidanse koji jačaju imunitet tijela.

'Pivo je namirnica koja se ravnopravno nosi s drugim zdravim namirnicama gorkasta okusa, poput maslinova ulja ili špinata. Hmelj, glavni sastojak piva, bogati je izvor humola, snažnih protuupalnih spojeva. Humoli inhibiraju enzime odgovorne za pokretanje upalnih procesa.

3.PIVO SMANJUJE NADUTOST

Istraživanja su pokazala da crno pivo ima više hranjivih tvari od svijetlog piva. U 350 mililitara crnog piva nalazi se više od jednog grama prehrambenih vlakana (u istoj količini svijetlog piva nalazi se manje od 1 grama prehrambenih vlakana), koji jamče zdravlje probavnog sustava, smanjuju nadutost i zatvor tijela.

4.SMANJUJE UMOR

Ukoliko se osjećate umorno i razdražljivo, to može biti povezano i s manjkom željeza u krvi. Ono se teško apsorbira iz hrane, pa ga treba uzimati i na druge načine. Crno pivo odličan je izvor upravo tog minerala. Učinak alkohola, pak, pozitivno će riješiti i probleme s nesanicom.Pivo je i bogat izvor vitamina skupine B, posebno B 12 kojeg nema u biljnom svijetu, a sudjeluje i u stvaranju eritrocita.

5.PROLJEPŠAVA KOŽU

Pivo je odličan izvor vitamina B kompleksa (tiamin, riboflavin, pantotenska kiselina, piridoksin, biotin, folna kiselina i kobalamin) koji je zadužen za lijepu i napetu kožu, pomaže u održavanju tonusa mišića, te energetski podiže cijelo tijelo.

Crno pivo ima više hranjivih tvari od onog svijetlog, a nudi niz zdravstvenih koristi: smanjuje loš kolesterol, potiče rad probave, proljepšava kožu i jača imunitet tijela.

6.ŠTITI SRCE

Umjereno ispijanje piva povećava količine dobrog kolesterola, smanjuje razine onog lošeg, razrjeđuje krv te na taj način smanjuje rizik od srčanog udara. Jedna talijanska studija je dokazala da žene koje ispijaju jedno pivo dnevno imaju 42 posto manje šanse od dobivanja kardiovaskularnih bolesti za razliku od onih koje nisu ispijale alkoholna pića.

Umjereno ispijanje alkohola smanjuje mogućnost od dobivanja dijabetesa tipa 2.

7.HIDRATIZIRA NAKON VJEŽBANJA

Energetska pića su jako štetna, zato nakon vježbanja popijte čašu piva. Španjolski istraživači sa sveučilišta u Granadi dokazali su da pivo ima bolji hidratizirajući učinak na tijelo od obične vode kada tijelo dosegne više temperature što je slučaj kod ozbiljnijih rekreativaca i profesionalnih sportaša.

Pivo sadržava i veliku količinu biotina važnog za dobivanje energije, sadrži antistresni mineral magnezij, selen, fosfor, kalij, silicij. Pivo je dobar izotonik, pa se preporučuje njegova konzumacija nakon sporta.

 

B Marković

 

 

 

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17