ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

alkohol ovisnost

 Većina ljudi voli se opustiti uz čašicu ili dvije alkoholnog pića. Nerijetko se u tome i pretjera, te se ne uspijevamo zaustaviti samo na jednom piću.

Redovna konzumacija alkohola šteti zdravlju, i gotovo da nema organa kojemu ona ne škodi.Ali alkohol može biti i koristan, te pozitivno utjecati na rad organizma. Ukoliko popijemo jedno piće dnevno (ali stvarno samo jedno) povećavamo dobar kolesterol. Proporcionalno tome, smanjuje se razina lošeg kolesterola. Umjereno konzumiranje će pobuditi cirkulaciju, i proširiti krvne sudove a i snizit će krvni pritisak. Mala količina smanjuje mogućnost nastanka tromba te ubrzava razlaganje tromba ako ga ima. Smanjuje upalu unutrašnjeg zida krvnih zidova sa masnim naslagama, pa smanjuje mogućnost za srčani udar. Jedno piće dnevno pozitivno utječe i na ljudsko raspoloženje pa se i to može uzeti kao palac gore.

Mjera za žene bila bi jedna čašica, a muškarci eventualno mogu "potegnuti" i dvije,zbog različitih hormona i različite apsorpcije i razlaganja.Za trudnice ne postoji "zdrava doza alkohola."

Od alkoholnih pića preporučuje se domaća rakija.Računajući da govorimo o piću koje je pravljeno od voća, i da često sadrži ljekovite trave, to bi trebalo biti dovoljno da bude prvi izbor. ovo   Preporučljivo je i crno vino, bogato antioksidansima koji čuvaju srce i živčani sistem.

Ali teško je povući granicu između jedne čaše i jedne boce. Zato pamet u glavu, i iako je subota, nemojte pretjerati s čašicama. Znamo da svom zdravlju želite samo najbolje, ali i kočnica je ponekad dobar izbor.

 

B. Marković/artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17