ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

proizvodnja sminka lazna

 

Danas svi imamo internet. To je postala potreba, kao nekada što je to bio fiksni telefon ili TV.
Nekako je logično da svi koji ovaj tekst čitamo imamo i neke društvene mreže, poput Facebooka ili Instagrama i sl.
Putem tih društvenih mreža stvaraju se pojedini posrednici u kupovini i raznorazne online prodaje kozmetike. Samo pitanje je da li svi imaju dobre namjere ili je bitno samo zaraditi, bez obzira kako.
Do sada sam naišla na tisuće prodaja kozmetike, naravno, sumnjivog porijekla. I budući da je od prve očigledno da se radi o lažnoj kozmetici i kopijama brendova, nameće se pitanje da li ne znamo što to kupujemo ili znamo, ali i dalje to činimo? A zašto to radimo? Ponajprije nije uredu iz etičkih razloga, a druga stvar je da riskiramo svoje zdravlje i sudjelujemo u kriminalnim radnjama. Dovoljno.
Većinom je takva kozmetika stigla iz Kine, sa lokacija na kojima nije dozvoljena proizvodnja bilo kakve kozmetike. Takvim mini, ilegalnim industrijama je teško stati u kraj i one se šire munjevitom brzinom.
Lažna kozmetika nije dermatološki testirana. Naknadna laboratorijska testiranja lažne kozmetike su pokazala zabrinjavajuće sastojke u formulama od kojih je lažna kozmetika napravljena. Između ostaloga, takva kozmetika sadržavala je i izmet štakora, ljudski urin, toksini i otrovi, poput cijanida i arsena.
Postrojenja u kojima se odvija proizvodnja te kozmetike, u najmanju ruku izgledaju kao podrum u koji ste ušli nakon par godina, pun vlage i tko zna čega. Dodatno je što se u tim postrojenjima ne proizvodi samo šminka, nego i more drugih ilegalnih artikala.
Korištenjem lažne kozmetike vi riskirate svoje zdravlje. Iritacije kože, konjuktivitis, alergijske reakcije, dermatitis, samo su neki od njih, a dugoročnom upotrebom se nepovratno uništava koža, a da ne napominjem rak kože.
Koža je naš najveći organ i trebamo je zaštititi.

 

Stav ''ne može si svako priuštiti skupu originalnu kozmetiku'' nema smisla. Iz razloga, jer kvalitetnu, dermatološki testiranu kozmetiku, po nadasve prihvatljivim cijenama, je sada vrlo lako dostupna u drogerijama.

Dodatna stvar je da preprodavači lažne kozmetike jako puno zarađuju na njoj. Npr.paleta koja je pronađena na jednom kineskom sajtu, košta 7$, a ista takva kod jednih od preprodavača košta 40 KM. Originalna paleta u prodaji košta oko 100 KM.
Treba također pripaziti koju kozmetiku vizažisti kod kojih redovno idemo, koriste, jer veliki broj njih koristi lažnu kozmetiku, što nije uredu prema klijentima. Nečiju kožu uzeti u svoje ruke, pa pustiti sutradan da netko sa osjetljivom kožom sanira nanesenu štetu, nije nimalo neozbiljna stvar.
Zapitajte se treba li vam doista ta vrsta kozmetike i zašto baš da se odlučimo za nju.
Neki od znakova kako uočiti lažnu šminku: smiješno niska cijena, jer toliki popust nigdje nećete naći, neobična ambalaža kozmetike, kozmetika koja uopće ne postoji kod navedenog brenda na ambalaži, samo se služe imenom brenda. Kopije su iz dana u dan sve kvalitetnije odrađene, u smislu ambalaže, najbolje ćete uočiti kopiju po cijeni po kojoj se prodaje. Najvažnije je da kupujete na provjerenim mjestima namijenjenim za prodaju brenda od kojega želite proizvod i tada ćete biti sigurni da imate pravu stvar u rukama.

Nina P

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17