ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Bugojanka Emina Avdagić-Ljubunčić

avdagic bugojno sivenje

Tekst: Mevlida Ridžal, Foto FENA

 Osjećaj za ljepotu, želja da se dođe do cilja i mašta kojoj ne postoje granice, ključni su faktori u izradi ručnih radova, koje već dugi niz godina s ljubavlju stvara Emina Avdagić-Ljubunčić iz Bugojna.

- U iglu i nit sam se zaljubila još dok sam išla u osnovnu školu. Od tada je počelo moje zanimanje za ručne radove. Učila sam na krpicama, da bi kasnije bila oduševljena svojim prvim miljeima i stolnjacima - kazala je u razgovoru za Fenu vrijedna Bugojanka.

Ističe kako uglavnom plete i hekla odjevne predmete, torbice i razne ukrase za kuću, ali da je, ipak, njena najveća ljubav vez.

- Ideje sam nekad tražila u časopisima koje sam redovno kupovala, a danas je svima dostupan internet, koji nudi brojne mogućnosti. Smišljam vlastite šeme, volim da kombinujem detalje i slažem sama boje - naglasila je.

Veli kako je za dobar rad potrebna velika upornost, i umijeće da se stečeno znanje prenese na pravi način, ali i kvalitetan materijal koji nabavlja većinom u sarajevskim trgovinama.

- Mnoge ručne radove sam poklonila kao, pretpostavljam, i mnoge druge žene, jer je općenito slab interes za njihovu kupovinu. Nadam se da će se to promijeniti, iako je meni lično ovo sporedno zanimanje, jer sam zaposlena u jednoj agenciji - istaknula je.

Osim izrade raznih rukotvorina koje motivima plijene pažnju, dodaje da voli starine i sve što je tradicionalno, te u slobodno vrijeme kuhati, boraviti u manjem voćnjaku koji je u vlasništvu njene porodice, i uzgajati povrće i cvijeće.

- Osjećam se ispunjeno ako znam da sam nečemu doprinijela, a radost dijelim sa suprugom i dvjema kćerkama. Manje smo izloženi negativnim temama i stvarima koje opterećuju današnje društvo što je, po meni, dobro - zaključila je Emina Avdagić-Ljubunčić. 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17