• outdoormedia
  • Sara - Sarajevski

Black Friday

black friday vrecica

Nadamo se da ste do sada pripremili svoju listu za kupovinu, iako znamo da ćete kupiti više od toga. Posljedni petak studenog rezerviran je za ekstremne kupovine i rekordne potrošnje. Trebalo ili ne, 50 posto sniženo samo upada u košaricu!  

            Ovo je još jedan trend koji je u Europu došao iz Amerike. Naime, Amerikanci posljedni četvrtak u studenom obilježavaju Dan zahvalnosti, nakon čega počinje blagdansko vrijeme. Za Amerikance – blagdanska shopping sezona. Naziv „Crni petak“ odlično pristaje ovome danu iz razloga što se u financijskim izvještajima crnom tintom obilježava pozitivano, a crvenom negativno poslovanje. Dakle, nije sve tako crno nužno loše.

            Black Friday je tek uvertira u blagdansku shopping sezonu, stoga imajte na umu da ćete imati još prilika za peglanja kartica i pražnjene novčanika, a punjene ormara. Iako se najveća pozornost daje upravo kupovini odjeće, ne zaboravite da se sniženja odnose i na bijelu tehniku, galanteriju, neke banke, kozmetičke/frizerske  salone te putničke agencije.

            Da biste vi nadmudrili shopping centre, a ne oni vas pridržavajte se sljedećih zlatnih pravila Black Friday-a

  • Zavirite u ormar i napravite spisak stvari koje su vam potrebne. Kupujte stvari koje ćete moći da nosite nekoliko sezona.
  • Kada kupujete novi odjevni predmet, razmislite s koliko ga stvari koje imate možete kombinirati.
  • NITKO neće primijetiti deset (različitih) crnih majica; ne kupujte previše odjeće iste boje.
  • Odredite koliko ćete potrošiti - nosite gotovinu. Kreditnu karticu bolje ostavite kući.
  • Sniženje je extra cool stvar, ali ipak nije dovoljan razlog da kupujete nešto što vam zaista NE TREBA.
  • Ne kupujte unaprijed. Za sestrinu svadbu, za bratovu obranu diplomskog, za ljetne šetnje, za – kad smršam... Kad dođe ta prilika tada ćete ciljano kupovati, a unaprijed kupljeno obično nikad nitko nije ni etiketu skinuo.
  • Vodite računa i o tome hoće li novi komad odjeće preživjeti modne promjene i hoćete li ga moći uklopiti u nove stilove i trendove. Kvalitetna i klasična garderoba je uvijek dobar odabir.
  • Ne zaboravite da je vrijeme darivanja, mislite i na vama bliske osobe, kako bi vam se produžilo dobro raspoloženje i nakon kupovine, a ne ovladao osjećaj grižnje savjesti zbog potrošenog novca

 

 

Tereza Š/artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1in2019 brn

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17