× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
kiseljak open
Ecos
kiseljak open
  • 3.lipnja

 napredak-kresevo-bb.jpg

Folklorna skupina HKD Napretka Kreševo je skupina entuzijasta i zaljubljenika u kulturnu i povijesnu baštinu Kreševa, njegujući ih kroz igru i ples,piše kresevo.info.

Kreševska folklorna skupina igra veliku ulogu u očuvanju i njegovanju tradicionalnih folklornih igara, te identiteta i tradicionalne vrijednosti kreševskog kraja, kao i razvijanje prijateljstva, kulturnog i društvenog duha.

Za nekoliko tjedana u Kreševu, na platou Osnovne škole ''Dr. Boris Ćorić'', organiziraju Smotru folklora, za koju se nadamo da će prerasti u tradiciju.

Nastupati će preko deset folklornih društava iz regije, a sve će biti popraćeno domaćim gastronomskim delicijama, glazbom i zabavom.

Datum je 3.6., a o svemu ćemo vas uskoro više obavijestiti.

''Kreševska folklorna skupina traje desetljećima. Zadnjih godina smo se pomladili i aktivnije sudjelujemo na raznim događajima. Kod nas stvarno važi izreka ''od 7 do 77'', jer su svi dobrodošli i svi jednako sudjelujemo u folkloru. Odlučili smo ove godine naše aktivnosti podići za par ljestvica i organizirati jednu veliku smotru folkloraša na kojoj će nastupiti desetine folklornih skupina iz cijele regije. Organizaciju smo gotovo priveli kraju i meni ostaje samo da vas sve pozovem kako bi zajedno uživali i družili se uz sve ono što čini jedan folklor'' - rekla je Ljiljana Ivičević za Kresevo.info, jedna od pokretača ove priče. 

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.