logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

U Vitezu ponosni zbog novih čitatelja

knjiznica-vitez.gif


Dok godinama biblioteke bilježe pad broja čitatelja, Gradska biblioteka Vitez konstantno napreduje.

Tako su, kaže direktorica Darija Čuturić, u prošloj godini imali čak 70 čitatelja više nego godinu prije, što je rezultat stalnih aktivnosti koje tim ove biblioteke provodi nekoliko godina unatrag.- Imamo 70 čitatelja više nego godinu prije, što samo pokazuje koliko naša angažiranost može animirati nove čitatelja - rekla je Čuturić.

Uspješne akcije

Mnogobrojne akcije ogledaju se kroz one za izbor najčitateljaa po raznim kategorijama, štandu za razmjenu knjiga, gostovanja književnih autora, predavanja, izložbi i slično.


Najčešći korisnici fonda biblioteke, zahvaljujući akciji snižene cijene za školarce, su viteški učenici. Naime, od ukupno 620 čitalaca čak 500 je učenika, dok je 88 odraslih, 14 penzionera, 13 studenata i petero djece iz predškolskog odgoja.

Posebno vrijedna akcija je ona nazvana „S lektirom u školu“, koja je bilježila izuzetno dobar odziv djece.

- Sve ove statistike s povećanjem broja članova upisanih tijekom akcija s nižom članarinom s jedne strane govore o potrebi djece za knjigom, a s druge o nižoj platežnoj moći stanovnika - kazala je Čuturić.

Nevraćene knjige

Ipak, da nije sve bajno, pokazuju i podaci o nevraćenim knjigama.

- Na razne načine pokušavamo utjecati na savjest korisnika, ali neki čitatelji odluče zadržati knjige i nakon što im pošaljemo opomene. To nam svakako usporava povećanje knjižnog fonda, ali i umanjuje broj knjiga, posebno onih koje je teško nabaviti ili koje su većeg cjenovnog ranga - kazala je Čuturić.

 

avaz.ba/D.Pucar

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17