logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Uskopaljski glazbenik Zdravko Čurić pjesmom spaja Hrvate širom svijeta

zdravko curic

Poznati uskopaljski glazbenik Zdravko Čurić cijeli svoj život posvetio je glazbi, a struka kaže kako iz godine u godinu niže samo uspjehe, dok o popularnosti njegovih pjesama govori broj pregleda istih na društvenim mrežama

Već u osnovnoj školi pokazao je Zdravko kojim će smjerom krenuti u životu, pa nakon završetka osnovne škole počinje pjevati s lokalnim bendovima u Uskoplju. Od 2000. godine aktivni je član grupe “Mjesečina band”, a 2007. izdao je svoj prvi samostalni CD pod nazivom “Hercegovko od zlata jabuko”.

Istoimenu je pjesmu otpjevao u duetu s popularnim kraljem dijaspore Matom Bulićem, a njihova suradnja se nastavila pa je Matin savjet i danas dobro došao za našeg Zdravka.

”Prvi CD izdan 2007. bio je veliki korak naprijed u mojoj glazbenoj karijeri, a potencijal i kvalitetne pjesme prepoznao je i prijatelj iz školskih dana Milenko Kustura, koji je u potpunosti financijski ”zatvorio” ovaj uradak”, govori nam Zdravko dok razgovaramo uz kavu.

Jedna od najslušanijih pjesama sa ovog CD-a “Puče guma udeblja se kuma” zabilježila je milijunske preglede na You Tube-u. Njegove pjesme vrtile su se na većini radijskih postaja u BiH.

U razdoblju od 2007.-2018. izlaze tri singla: “Možeš li mi oprostiti zemljo mojih pradjedova” u pratnji Sinova Hercegovine, “Kad pogledam sa Makljena” i ”Sretan Božić Uskoplje moje”. Sve pjesme su snimljene u studiju Parač u Mostaru.

”Zadnji singl “Sretan Božić Uskoplje moje” premijerno je izveden za vrijeme Božićnog koncerta u župnoj crkvi Uznesenja Marijina u Uskoplju. U par dana pjesma je doživjela desetke tisuća pregleda, a otpjevao sam ju i na Božićnom sajmu u organizaciji Mladeži HDZ BIH Uskoplje”, kaže Zdravko za portal Uskoplje.info.

Njegov slijedeći uradak vezan je za Ramu i ramski kraj, a pjesma bi trebala ugledati svijetlo dana oko Uskrsa.

”I ova će pjesma biti dokaz povezanosti Uskoplja i Rame, ali i ljudi, koji su uvijek bili spremni pomoći jedni drugima onda kada je to bilo potrebno, a ta se povezanost nastavlja i kroz moje pjesme”, ističe Zdravko planove za budućnost.

Čest je gost humanitarnih koncerata nebitno u koju se svrhu održavaju od Australije, Kanade preko europskih zemalja gdje žive Hrvati.

”Imam u planu i nastup na humanitarnom koncertu u zagrebačkom restoranu Čurak početkom veljače, gdje će biti prikupljana sredstva za mladića koji je nastradao u prometnoj nesreći”, kaže Zdravko.

Nerijetka su druženja Hrvata po Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj koja prođu bez njega i njegovih pjesama, posebno se to odnosi na Uskopljane, koji rado zapjevaju o svom rodnom kraju. To ga svrstava u grupu ljudi koji povezuju Hrvate diljem svijeta s našom domovinom i našim običajima a kako izgleda i postao je njegov životni poziv: Spajati ljude pjesmom!

Zdravko već sutra leti za Kanadu gdje ga očekuje novo druženje sa Hrvaticama i Hrvatima te zemlje.

artinfo.ba | preuzeto s portala centralna.ba

 

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17