logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

„Božić s Napretkom“ u Bugojnu

bugojno-nosnje-bozic.jpg

Manifestacija „Božić s Napretkom“ organizirana je ovog vikenda u Bugojnu, u organizaciji Podružnice Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ iz toga grada.

- Sve ovo ne bi mogli organizirati da nemamo potporu Općine Bugojno, s načelnikom Hasanom Ajkunićem i predsjedavajućim Općinskog vijeća Igorom Vrljićem na čelu - kazala je na otvaranju manifestacije predsjednica HKD „Napredak“ Dubravka Vukadin.

Zahvalila je učesnicima programa na odzivu, te istakla da oni većinom dolaze s područja bugojanske općine, odnosno iz sekcija koje djeluju u okviru društva.

Čestitala je predstojeći Božić onima koji ga proslavljaju, kao i Novu godinu svim stanovnicima Bugojna, uz želju da im bude uspješnija i bolja od 2018.

Prvog dana manifestacije nastupili su članovi Folklornog ansambla i Tamburaškog sastava "Zlatne žice" HKD „Napredak“ Bugojno, Pjevačka skupina HKD „Kandija“, te gosti iz Zenice.

Večeras će prigodan program izvesti učenici Prve osnovne škole „Jaklić“, Ženski vokalni ansambl HKD „Napredak“, Horoljupci i Vokalni ansambl Bugojno.

Trebali bi nastupiti, također, Veronika Kolak, i banjalučka grupa „Balkan Expres“.

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17