logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Održan veličanstven koncert "Božić u Travniku"

bozic-travnik.jpg

Hrvatski kulturni centar Nova Bila u suradnji s Limenom glazbom ,,Lašva” Nova Bila, Vokalnim sastavom Lašvanske dive i gostima održao je koncert „Božić u Travniku“ u Centru za kulturu općine Travnik. Za dvanaesti po redu koncert, vrijedna ekipa počela je pripremati početkom devetog mjeseca glazbene aranžmane i održavati probe na kojima je cjelokupni program i pripremljen.

U programu koji je trajao gotovo 90 minuta, nastupilo je Kazalište mladih Korifej i devet glazbenih skupina, Dječji zbor HKC-a, Lampoši, Forte fortissimo, Ženski sastav mješovitog zbora KŠC-a Petar Barbarić iz Travnika, Mala škola puhača HKC-a, orkestar Srednje glazbene škole Jakova Gotovca Novi Travnik, VS Lašvanske dive te Limena glazba ,,Lašva” Nova Bila. Program je predvodila Anela Križanac koja je pripremila i audio-uvod u koncert. Također nastupilo je i pet solistkinja i solista: Matea Popović, Ilijana Budimir Trupina, Slaven Čović, Davorin Bošnjaković i fra Emanuel Josić koji je svojim tenorom ponovno oduševio sve prisutne. Soliste je pratio orkestar Limene glazbe predvođen dirigentom Josipom Popovićem. Nastupom Limene glazbe pokazali smo svu ljepotu vokalno-instrumentalnog muziciranja sa pet vokalnih solista kroz prvi set, a u drugom setu sva ljepota instrumentalnog izričaja ovog po riječima drugih vodećeg puhačkog orkestra u Federaciji i šire.
Ova dva bloka razdvojena su predivnih nastupom Vokalnog sastava Lašvanske dive HKC-a. A u brojnom timu organizatora sudjelovali su svi djelatnici HKC-a, svi voditelji sekcija HKC-a i brojni gostujući profesori, rekao je Dragan Đido, ravnatelj Hrvatskog kulturnog centra. Publika je brojnim čestitkama i ovacijom pokazala koliko je koncert doprinjeo ukupnoj blagdanskoj atmosferi u gradu. Neka ovaj Božić unese obilje ljubavi, mira i veselja u svaki dom, a Nova 2019. godina neka nam donese puno zdravlja, sreće i ispunjenih želja, poželio je svim našim čitateljima Đido u ime svih djelatnika HKC-a. Nakon koncerta organizator je upriličio domjenak za sve nazočne, a koncert se održao pod pokroviteljstvom Općine Travnik te Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta SBŽ.

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17