logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Prvi put u BiH: Messengersi oduševili Kiseljačane

messenrers--crkva.jpg

 

Prekrasna priča sinoć se održala u Ckrvi svetog Ilije u Kiseljaku. Gospel sastav iz Zagreba, "The Messengers" po prvi put je nastupio u Bosni i Hercegovini, točnije u Kiseljaku. Stotinjak zaljubljenika u ovu vrstu glazbe uživalo je u sat i pol prekrasnog programa na kojem su se našli gospel standardi ali i božićne skladbe.

U Kiseljaku su nastupili u sklopu "Adventa u Kiseljaku", u organizaciji udruge Arka a pok pokroviteljstvom Općine Kiseljak, Ministarstva obrazovanja znanosti kulture i športa ŽSB i Federalnog ministarstva kulture i sporta. Dobrodošlicu im je prije koncerta zaželio župnik fra Zoran Vuković kazavši kako mu je zadovoljstvo ugostiti jedan od najboljih gospel sastava u regiji.


Osim brojnih nastupa po Hrvatskoj ali i inozemstvu, sastav je nedavno uspješno nastupio i na međunarodnom natjecanje zborova koje je bilo otvoreno za sve amaterske zborove, a sudjelovalo je 32 zbora iz 10 zemalja svijeta.
U svojoj kategoriji (slobodna kategorija jazz/swing) osvojili su prvo mjesto pjesmom koja je mix a capella pjesama ''Kumbaya'' i ''Hosanna'' Soweto Gospel Choira - Hosanna&kumbaya medley - za koju je aranžman napravio Tomislav Mihaljević.

Vokalni sastav The Messengers osnovan je 11. studenog 2002. godine u Zagrebu i od tada djeluje pod vodstvom Matije Škvorca u sklopu župe Blažene Djevice Marije Žalosne u naselju Špansko.

Sastav je okupio zaljubljenike u duhovnu glazbu i a capella pjevanje, a uz gospel i negro spiritual glazbu, u posljednje vrijeme repertoaru dodaje i neke jazz pjesme, izvodeći ih i dalje na svoj specifičan i prepoznatljiv način.

Messengersi su 2011. objavili i nosač zvuka s tradicionalnim gospel i negro spiritual pjesmama, pod nazivom ''Good News'' te 2013. live album s koncerta u kazalištu Komedija iz 2013. nazvan "Total praise".

Kiseljačani su ih dočekali ali i ispratili pljeskom a reakcije publike ali i samih gostiju su i više nego odlične te organizatori poručuju kako postoji mogućnost da se Messengersi uskoro ponovno pojave u Kiseljaku.

 

crkva-kis-publika.jpg

messengersi-kis.jpg

messen--publika.jpg

mess-matija.jpg

mes-zupnik.jpg

 

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17