logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Stanković i Markanović Kiseljačanima upriličili pravu koncertnu poslasticu

klasik koncert 1

Među brojnim aktivnostima i događajima u sklopu ovogodišnje manifestacije "Advent u Kiseljaku" našla se i jedna prava koncertna poslastica.

Naime, u prekrasnom ambijentu Crkve sv. Ilije Proroka u Kiseljaku sinoć je održan Adventski koncert sada već renomiranih domaćih glazbenih snaga Bartolomeja Stankovića (klavir) i Siniše Markanovića (bariton) koji izveli najpoznatije pučke adventske pjesme iz zbirke Chitara octochorda.

Pored hrvatskih adventskih pjesama, publika je imala priliku uživati i u pjesmama iz različitih zemalja poput Njemačke, Engleske, Italije i Austrije a koncert je bio protkan i snimljenim razgovorima sa ljudima različitih zvanja i zanimanja koji su na sasvim običan i osoban način govorili o Adventu.

klasik koncert 2

Na kraju koncerta, izvedena je i skladba Tiha noć i to povodom 200. godišnjice od praizvedbe najpoznatije božićne pjesme na svijetu, koja je prevedena na više od 300 jezika i dijalekata, a 2011. godine ubilježena i na UNESCO-ov popis austrijske nematerijalne kulturne baštine.

Generalni pokrovitelj koncerta bio je načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić-Ramljak, a koncert su podržali i Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Županija Središnje Bosne, ministar financija ŽSB gospodin Zoran Marković, Župni ured Kiseljak, artinfo i TVKiss.

"Meni je drago što su građani Kiseljaka i njegove okoline, ali i drugih susjednih gradova prepoznali vrijednost sinoćnjeg koncerta, te se odazvali u tolikom broj. I Bartolomej i ja osobno smo osjetili pozitivnu energiju od strane publike što nam je dalo dodatnu motivaciju. Također, primijetio sam da je publika željna, premda ih u Kiseljaku ima ali ne u ovom obliku, ovakvih manifestacija.
Na kraju moram dodati kako je meni ali i Bartolomeju bila čast pjevati pred kiseljačkom publikom i drago mi je što smo jedan ovakav koncert upriličili i darovali gradu Kiseljaku" kazao je za artinfo Siniša Markanović te se još jednom zahvalio organizatorima i pokroviteljima.

 

klasik koncert 3

Unatoč lošem vremenu te programu koji se paralelno odvijao i na Trgu kneza Radoje brojni Kiseljačani su prepoznali važnost jednog ovakvog, zaista nesvakidašnjeg događaja te se odazvali koncertu.

artinfo.ba

 

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17