logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Božićna bajka za velike i male i ove godine zasjala u Kiseljaku

bajka kis 01

Vrijeme Adventa u većini sredina obiluje raznim kulturnim događajima pa tako i u općini Kiseljak. Međutim, posljednje tri godine jedan takav događaj se zaista ističe i razlikuje od drugih. Riječ je o Božićnoj bajci za velike i male koju već treću godinu priprema zaljubljenica u glazbu, po zanimanju učiteljica, Marijana Budimir. Tako je protekloga vikenda održano treće izdanje ovog lijepog projekta čiji je nositelj bila udruga "Kiseljački dišpet" dok su isti podržali Općina Kiseljak, Federalno ministarstvo kulture i sporta te Ministarstvo obrazovanja, znanosti kulture i športa ŽSB.

nikolina-sumic.jpg

bajka kis 02

Program je trajao nešto više od sat vremena a pregršt božićne glazbe, priča i plesa izviđači su priuštili brojnim posjetiteljima koji su unatoč lošem vremenu napunili gradsku dvoranu.

bajka kis 13

bajka kis 11

Dramska skupina OŠ Brestovsko pod vodstvom nastavnice Anđele Kukrić i ove je godine otvorila "Bajku" te napravila odličan uvod za nastup tamburaškog sastava HKUD-a Fra Karlo Kujudžić Brestovsko. Zbor mladih Župe Gromiljak, veliki zbor Župe Imena Marijina Gromiljak nastupili su i ove godine kao i uvijek odlični Frama bend Kiseljak te Zbor Zvončići OŠ Kiseljak i Dječji crkveni zbor Kiseljak.

bajka kis 12

Lašvanske dive nažalost zbog vremenskih uvjeta nisu bile u mogućnosti doputovati u Kiseljak ali je odličan nastup ponovno imao i Zbor svetog Ilije Proroka Kiseljak, kao i Ženska klapa Dišpet, Kiseljačke mažoretkinje te solisti Nikolina Sumić, Ivan Rajić i Barbara Budimir.

bajka kis 16

Poslastica za kraj ove je godine bio nastup Plesnog kluba LDF Kiseljak sa koreografijom napravljenom posebno za ovu prigodu u kojoj su nastupile desetine djece i mladih plesača iz Kiseljaka.

bajka kis 17

Glavna i odgovorna Marijana Budimir i ove se godine ukratko zahvalila svima koji su na bilo koji način pomogli u ostvarenju ovogodišnje "Bajke" u Kiseljaku dok je nju ali i sve druge izvođače publika nagradila ogromnim pljeskom.

bajka kis 04

Projekt su podržale i brojne domaće tvrtke, C&D Kiseljak, Šumarija Kiseljak, EPS Laštro, NIF COMMERCE, MAKS d.o.o., cvjećarna Orhideja, Salon za izradu namještaja MOREA, Sarajevski kiseljak, pitare CITY, Zdravljak i Ivano, pekare Fijaker i Dukat, Salon vjenčanica Arijana, Foto studio Pavlović, Klement i Valentin Barbić.

bajka kis 18

bajka kis 19

Medijski pokrovitelj događaja bila je Televizija Kiseljak dok su za bajkovitu scenu zaslužne profesorica Ivana Ribičić i gospođa Cecilija Perić.

bajka kis 20

bozicna-bajka-irena-i-djeca.jpg

 

artinfo.ba/ Foto studio Pavlović

 

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17