logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

"U susret Božiću": Mladi njeguju ljubav prema pisanoj riječi i materinskom jeziku

literarni radovi 1

U organizaciji HKD-a Napredak, podružnica Kiseljak, pod pokroviteljstvom načelnika Općine a u sklopu programa "Advent u Kiseljaku" večeras je održan program "U susret Božiću"

Riječ je o izložbi likovnih uradaka s međunarodne kolonije "Planinski krajolik Kiseljak 2018." te dodjeli nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola ŽSB, odnosno pobjednicima natječaja "Božić u mojoj obitelji".

literarni radovi 2

Događaj je održan u izložbenom paviljonu Srednje škole a otvorio ga je načelnik općine Mladen Mišurić-Ramljak kazavši kako mu je drago da je ove godine ova sada već tradicionalna manifestacija uvrštena u program Adventa u Kiseljaku te s obzirom na ovo blagdansko vrijeme podsjetio na važnost pomaganja kako zajednici tako i pojedincima, jer svi sigurno znamo nekoga kome je pomoć potrebna.

Izložbu je predstavila akademska slikarica i profesorica Ivana Ribičić ispred Udruge likovnih umjetnika HKD “Napredak”.

literarni radovi 10

"Umjetnost nudi više od iskustva, obogaćuje, mijenja se i traži nove mogućnosti, baš kao i ova izložba" kazala je profesorica Ribičić te dodala kako je izložba nastala na likovnoj koloniji organiziranoj povodom Dana općine a kako je na istoj sudjelovalo 14 umjetnika iz BiH, Hrvatske te Srbije.

literarni radovi 3

Literarni natječaj je realiziran od strane Napretka i Srednje škole "Ivan Goran Kovačić" Kiseljak te je, kako smo već spomenuli, i ove godine proširen na sve škole koje rade na hrvatskom nastavnom planu i programu Županije Središnja Bosna. Odazvalo se 15 škola, od toga 22 osnovne i četiri srednje, a pristiglo je ukupno 98 radova.

literarni radovi 6

Prosudbeno povjerenstvo činilo je pet profesorica hrvatskog jezika i to Ankica Jelaš, Arijana Ivičević, Maja Mišković, Ana Lulić i Biljana Bencun. Najuspješnijim literarnim radom u kategoriji osnovnih škola proglašen je rad Božane Sumić, učenice 8.razreda OŠ Lepenica. Drugo mjesto pripalo je učenici 6. razreda OŠ Kiseljak, Dei Ivičević a treće Klari Matuka učenici OŠ Fra Marijan Šunjić, Stojkovići, Novi Travnik.

literarni radovi 4

Što se tiče srednjoškolaca, najbolje radove imali su Ivana Farunđija učenica Medicinske škole "Travnik" Nova Bila, Marta Glavaš iz KŠC-a "Petar Barbarić" Travnik te Marin Trogrlić iz SŠ "Ivan Goran Kovačić" Kiseljak. Povjerenstvo je nagradilo i rad Ene Barbić zbog osebujnog stila i načina pisanja koji ju je izdvojio od svih ostalih.

literarni radovi 7

Izdvojeni su i radovi učenika OŠ Kiseljak, područne škole Brnjaci i to Glorija Gorički, Dora Čabrić, Ela Buzuk, Luka Stanić, Emerik Poljčić, Anja Stojčić, Marko Grbavac, Lucija Stanić, Lana Šimić i Anđela Perić.

literarni radovi 8

Nagrađeni radovi kao i brojni drugi koji su se prethodnih godina istaknuli na literarnom natječaju ove su godine uvršteni i u zbornik naziva "Zrcalo moga kraja" koji je za kraj predstavio predsjednik kiseljačke podružnice Napretka Ivo Miro Jović kazavši kako isti služi kao dokaz zanimanja mladih ovoga kraja prema materinskom jeziku ali i ljubav prema pisanoj riječi

literarni radovi 9

Program su glazbeno upotpunili Siniša Markanović, bariton, te Marina Drnić na violini.

literarni radovi 5

artinfo.ba

 

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17