logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

JU HKC Nova Bila realizirao projekt "Kulturom u Europu"

hkc nova

Posjetili Dugo Selo i Zagreb.

Proteklog vikenda (8. i 9. prosinca) JU Hrvatski kulturni centar Nova Bila zajedno s Limenom glazbom "Lašva" Nova Bila i Vokalnim sastavom Lašvanske dive proveo je projekt "Kulturom u Europu", koji je ove godine podržan od strane Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Županije Središnja Bosna.

Priopćenje JU HKC Nova Bila prenosimo u cijelosti:

Naše glazbenice i glazbenici u subotu 8. prosinca održali su koncert u Dugom Selu u sklopu božićnog sajma "Anđelek fest" kojeg organiziraju Turistička zajednica Grada Dugo Selo i Pučko učilište Dugo Selo. Koncert je održan u unutarnjoj dvorani KUD "Preporod" Dugo Selo s početkom u 18 sati.

Prema prvobitnom planu projekt "Kulturom u Europu" se trebao održati u austrijskom gradu Linzu, međutim zbog nepredviđenih okolnosti i nemogućnosti dogovora s austrijskim udruženjima, morali smo pronaći drugu lokaciju. Izbor je pao na Dugo Selo i Zagreb i moramo istaknuti kako nismo pogriješili.

Domaćini iz Kulturno umjetničkog društva "Preporod" Dugo Selo i OŠ "Ivan Benković" Dugo Selo su nam iskazali iznimno gostoprimstvo. Dugoselska publika je bila oduševljena nastupom naših glazbenika, a od strane organizatora već su uslijedili pozivi za naš ponovni dolazak u Dugo Selo.

Svrha cijelog projekta je bila ostvarivanje suradnje s inozemnim kulturnim udruženjima, što je i učinjeno. Temelji za to položeni su uspješnim koncertom naših glazbenica i glazbenika. Inače, Limena glazba i Lašvanske dive su već nakon ljetne pauze krenuli s kreiranjem i uvježbavanjem glazbenog programa, što je bio dio projektnih aktivnosti, a uloženi trud svoju potvrdu i satisfakciju je dobio dugotrajnim pljeskom publike te pozivima organizatora za ponovni dolazak.

U sklopu glazbenog programa kojeg smo pripremili naši glazbenici su izveli sljedeće kompozicije:

I. BLOK PJESAMA LG:

- Najljepše su oči moje majke – solistica Ilijana Budimir Trupina,
- Ča će mi Copacabana,
- Jalta, Jalta – solistica Matea Popović,

I. BLOK LAŠVANSKE DIVE:

- Veselje ti navješćujem,
- Svim na zemlji,
- Hallelujah,

II BLOK LG:

- Zlatna ribica – solist prof. Davorin Bošnjaković,
- Ta tvoja barka mala,
- Za dobra stara vremena – solistica Ilijana Budimir Trupina,

II BLOK LAŠVANSKE DIVE:

- Poljubi zemlju,
- Naranča,
Matea Popović (solo izvedba):
- Kad djeca sanjaju,

III BLOK LG:

- All I want for Christmas is you,
- Božić bili – solistica Ilijana Budimir Trupina,
-Jingle bell rock.

Nakon koncerta uslijedio je prigodan domjenak organiziran od strane domaćina. Potom je u večernjim satima naša mala ekskurzija posjetila čuveni Advent u Zagrebu, gdje su naši članovi uživali u čarima jednog od najljepših i najbolje ocijenjenih adventskih programa u Europi. Po povratku iz Zagreba prenoćili smo u našem smještaju u Dugom Selu u svojevrsnom etno-selu "Klet obitelji Bunčić".

U nedjelju je ponovno bio organiziran posjet Zagrebu i "Arena Centru". Povratak za Novu Bilu je uslijedio u popodnevnim satima nakon ručka u našem smještaju u Dugom Selu.

Sve u svemu, projekt Kulturom u Europu je uspješno realiziran. Ostvaren je glavni cilj, a to je suradnja s inozemnim kulturnim organizacijama, s kojima ćemo u budućnosti sasvim sigurno ponovno surađivati.

Na kraju zahvaljujemo se našim domaćinima: KUD Preporod Dugo Selo i Osnovnoj školi "Ivan Benković" Dugo Selo, kao i osoblju Kleti obitelji Bunčić na iznimnoj usluzi te našem autoprijevozniku iz turističke agencije Divan-Karupović.

artinfo.ba | preuzeto s portala hkcnova.ba

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17