logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Bartolomej Stanković učenike klavira kroz koncert učio o Bachovim invencijama i fugama

bartolomej koncert

Pijanist Bartolomej Stanković sinoć je u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici održao koncert pod nazivom "Priče o Bachovim invencijama i fugama"

Koncert kakav se rijetko gdje viđa na prostoru Bosne i Hercegovine u spoju s dramskim elementima sinoć je održan u Bosanskom narodnom pozorištu pred više stotina posjetilaca.

Za razliku od koncerata u kojem posjetioci samo uživaju u muzici, ovaj koncert za prisutne je imao i edukativni karakter, a upravo zbog toga najveći broj posjetilaca bili su učenici klavira zeničke muzičke škole.

"Oni su imali priliku da čuju od najlakših do najtežih kompozicija koje je Bach pisao, a ja kao izvođač sam u ulozi Bachovog učenika koji priča o načinu podučavanja", kazao je Stanković koji je sinoć obukao u barokni kostim kako bi u potpunosti na veliku scenu BNP-a prenio Bachovo vrijeme.

U sklopu koncerta izvedene su male kompozicije iz klavirske knjižice za Annu Magdalenu Bach, Mali preludij, Dvoglasne i troglasne invencije, Preludij i fuge iz zbirke Dobro temperovani klavir.

artinfo.ba | preuzeto s portala klix.ba

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17