logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Hrvatsko proljeće: Najbolji svjetski tamburaški orkestar nastupio u Travniku

hpsb 2018 travnik

Protekloga vikenda kulturna manifestacija "Hrvatsko proljeće Središnje Bosne" gostovala je u Travniku, gdje je u Centru za kulturu održan koncert Gradskog tamburaškog orkestra Banja Luka. Koncertom u Travniku ali i onim u Kreševu, gdje će ove godine nastupiti Banjalučka filharmonija, nastavljena je suradnja s institucijama kulture iz Republike Srpske, poručuju organizatori ove kulturne manifestacije.

hpsb 2018 travnik 3

Gradski tamburaški orkestar Banja Luka osnovan je 2001. godine i nositelj je tamburaške glazbe ne samo u Banja Luci, nego i u cijeloj Republici Srpskoj. Svojim radom Orkestar doprinosi očuvanju tradicionalne tamburaške glazbe od zaborava i njenom uspješnom prezentiranju, kako u zemlji, tako i u inozemstvu. Umjetnički rukovoditelj i dirigent Tamburaškog orkestra je Zlatan Mirić, profesor glazbe iz Banja Luke.

Koncert je, kao i svi drugi događaji unutar "Hrvatskog proljeća", bio besplatan za sve posjetitelje, a vrijedi spomenuti kako je Gradski tamburaški orkestar Banja Luka proglašen najboljim orkestrom na Svjetskom tamburaškom festivalu "Tamburica fest" održanom prošle godine u Novom Sadu.

hpsb 2018 travnik 4

Podsjećamo, ovo je peto izdanje kulturne manifestacije "Hrvatsko proljeće Središnje Bosne" koju organizira ŽO Mladeži HDZ BIH ŽSB, a koordiniraju Gloria Lujanović i Irena Mrnjavac.

hpsb 2018 travnik 2

 

artinfo.ba

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17