logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Foto/video: Franjevački bogoslovi oduševili na koncertu u Lepenici

bogoslovi lepenica zbor

 U Župi svete Ane Banbrdo u Lepenici danas je bilo posebno svečano. Naime, pučku misu je predvodio provincijal Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić a svojim pjevanjem su je uveličali franjevački bogoslovi Franjevačke teologije Sarajevo, članovi zbora "Fra Nenad Dujić". U prepunoj crkvi, vjernici ove ali i susjednih župa nakon mise su uživali i u Uskršnjem koncertu spomenutog zbora kojim ravna fra Emanuel Josić.

Oko 45 minuta koncerta pratila su osobna svjedočenja nekoliko bogoslova predvođenih njihovim odgojiteljem fra Danijelom Nikolićem ali i profesorom fra Josipom Mrnjavcem inače rodom iz Lepenice.
Osim njih, misu su koncelebrirali i brojni drugi svećenici među kojima i fra Nikica Vujica definitor i ekonom Provincije.
Sve ih je pozdravio i zahvalio lepenički župnik fra Stipan Radić kazavši kako se za ovaj Uskršnji koncert odlučio zvog važnosti najvećeg katoličkog blagdana ali i činjenice da za vrijeme Božića ima puno više aktivnosti i događaja.

Potreba za duhovnim zvanjima bila je temom koncerta ali i pučke mise te je provincijal pozvao da se za ista moli jer ni jedno nije slučajno nego upravo izmoljeno.

U programu za vrijeme koncerta spomenut je naravno još jedan Lepenčanin fra Ivica Perić, misionar sa dugogodišnjim stažom službe u Africi zahvaljujući kojemu često dolazi do suradnje sarajevske Teologije i onih u afričkim državama. Jedan od dvojice bogoslova iz Konga koji se trenutno nalaze u Sarajevu i koji su također članovi zbora, sa nazočnima je podijelio svoja iskustva i razmišljanja.

Inače, Zbor "Fra Nenad Dujić" uskoro svira i svoj prvi cd duhovne glazbe premda uspješno djeluje dugi niz godina kao samo jedna od brojnih vannastavnih aktivnosti sarajevskih bogoslova.


artinfo.ba

 

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17