logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Nakon Sarajeva „Napretkovo“ likovno annale i ove godine preselilo u Kiseljak

kiseljak izlozba

Izložba „Kulturom o Uskrsu“ otvorena sinoć u Kiseljaku u povodu najvećeg katoličkog blagdana

U izložbenom paviljonu Srednje škole „Ivan Goran Kovačić“ Kiseljak ovih je dana otvorena izložba „Kulturom o Uskrsu“. Organizator izložbe je kiseljačka podružnica HKD „Napredak“, a pokrovitelj je Mladen Mišurić Ramljak, načelnik općine Kiseljak. U idućih desetak dana ljubitelji likovne umjetnosti imaju priliku uživati u razgledavanju 43 slike ukupno 36 autora, članova Udruge likovnih umjetnika HKD „Napredak“. Ova Udruga, istaknula je na svečanosti otvorenja izložbe Ivana Ribičić, predsjednica likovne sekcije kiseljačke podružnice „napretka“, postoji od 1926 godine i jedna je od udruga s najduljom tradicijom u BiH. „Članovi Udruge bili su eminetni slikari BiH poput Gabrijela Jurkića, Ismeta Mujezinovića i drugih. Osim poznatih imena Udruga okuplja i mlade umjetnike, slikare i kipare te ih afirmira u njihovu radu“, kazala je Ribičić. Govoreći o djelima izloženim u Kiseljaku naglasila je kako su rađena u različitim tehnikama, u prepoznatljivom stilu njihovih autora od kojih je njih 20-ak bilo na otvorenju izložbe u Kiseljaka, na čelu s Tibom Mustafić, predsjednicom Udruge.

Izložba otvorena u Kiseljaku jedinstvena je po tomu što se nakon Sarajeva seli u Kiseljak. „ Ovo je 18 godina kako izložba likovnih uradaka članova Udruge likovnih umjetnika središnjice „napretka“ koja se u Sarajevu organizira u povodu božićnih blagdana, seli u Kiseljak. Povod za njezino otvorenje nam je predstojeći blagdan Uskrsa“, istaknuo je Ivo Miro Jović, predsjednik HKD „Napredak“, podružnica Kiseljak.

Izložbu je službeno otvorio Mladen Mišurić Ramljak, načelnik općine Kiseljak. Minutom šutnje okupljeni su odali počast nedavno preminulom likovnom kritičaru vojislavu Vujanoviću koji je bio redovan sudionik ovakvih programa u Kiseljaku. U glazbenom dijelu programa, izvodeći djela klasika, nastupile su Ana Marija Marić na violioni i Jovana Jeftić na oboi.

artinfo.ba

 

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17