logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Uspješno održani Dani Zajednice bh. Hrvata Šibensko-kninske županije

dani zajednice 1

Nakon zahtjevnih priprema Dani Zajednice Hrvata BiH Šibensko-kninske županije otvoreni su u Vodicama 25. studenog u hotelu OLYMPIA. Ovom prilikom, mogle su se kušati razne delicije i tradicionalna jela i nazdraviti sa raznim rakijama koje su pripremile članice Zajednice iz podružnice Vodice, a moglo se i pogledati razne rukotvorine koje na stari način izrađuje članice Kninske podružnice.

Program u velikoj dvorani je počeo oko 20 h, a nakon pozdrava predsjednika Zajednice Gorana Babića, župana Gorana Pauka kao izaslanika premijera Andreja Plenkovića, nazočnima se obratila Nelka Tomić, gradonačelnica Vodica

"Iznimna mi je čast što se ovaj tradicionalni susret Zajednice Hrvata BiH Šibensko- kninske županije i ove godine održava u Vodicama. Drago mi je što vas vidim u ovako velikom broju što pokazuje vašu snagu, želju i napore da ne zaboravite vašu tradiciju, kulturu i običaje. Grad Vodice oduvijek je cijenio kulturnu tradiciju svojih sugrađana iz BiH i tako će biti ubuduće ", rekla je u pozdravnom govoru gradonačelnica Nelka Tomić

Župnik župe sv. Križa Vodice, don Franjo Glasnović je zazvao Božji blagoslov na sve, tako da je uz bogatu večeru i tombolu sve proteklo u radosti i miru.

Dani su nastavljeni u nedjelju 26. studenog u 10 sati u župnoj crkvi Blaženog Alojzija Stepinca u Srimi gdje je slavljena sveta misa koju je predvodio mons. Tomislav Rogić biskup šibenski uz koncelebriranje don Donalda Markovića župnika župe Pećine u Novom Travniku, vojnog kapelana za Bosnu i Hercegovinu te župnika Srime don Ante Pavlovića i sudjelovanje KUD-a Stari Hrast iz Novog Travnika.

Programu je nazočio i novotravničanin Stjepan Dujo, savjetnik predsjedateljice Doma naroda Parlamenta FBiH Lidije Bradara kao i Fabo Stanić, predsjednik OV Novi Travnik. Deseti dani kulturne baštine Hrvata BiH u Šibensko-kninskoj županiji završeni su zajedničkim druženjem a za sljedeću je godinu najavljena svečana akademija povodom 10 godina od službenog osnutka Zajednice.

dani zajednice 2

hrvati-nosnja.gif

dono-nosnje.gif

artinfo.ba

 

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17