logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Djelomina Naoblaka

17°C

Kiseljak

Djelomina Naoblaka

  • HNS

Pravo Ljudski – Poziv za sudionika projekta Hoćeš kod mene? u Doboju, Čapljini, Jajcu i Kiseljaku

comics

 

Hoćeš kod mene? je umjetnički laboratorij filma i stripa koji uključuje 20 mladih kreativnih ljudi u dobi između 17 i 24 godine iz Doboja, Čapljine, Jajca i Kiseljaka. Tokom jednogodišnjeg sudjelovanja u projektu, sudionici će raditi sa filmskim i strip umjetnicima, razmjenjivati svoja iskustva u polju filma i stripa i zajedno sticati životna iskustva gradeći zajedničku platformu za kreativno izražavanje.

Svi sudioici će sudjelovati na petodnevnim radionicama filma i stripa koja će se održati u jednom od projektnih gradova iz kojeg dolaze, kao i u jednom od ostalih pomenutih gradova. Pri tome će biti smješteni kod svojih vršnjaka, odnosno kod učesnika/ce iz grada u kojem se održava radionica, dok će u gradu iz kojeg dolaze u svom domu ugostiti drugog/drugu sudionika.

Prva zajednička aktivnost će biti sudjelovanje  na Zumiraj prava festivalu za mlade u okviru 12. Pravo Ljudski Film Festivala u Sarajevu u razdoblju od 10. do 13. studenog 2017. godine.

Prijaviti se možete ako:
– Imate između 17 i 24 godine i živite u Doboju, Čapljini, Jajcu ili Kiseljaku;
– Želite učiti i dobiti pratkične vještine o filmu i stripu;
– Želite putovati u jedan od projektnih gradova i ugostiti jednog/u vršnjaka/ vršnjakinju u svom domu na 5 dana tokom proljeća 2018. godine.

Prijaviti se možete putem sljedećeg formulara

Molimo vas da nakon što popunite formular, na email adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. pošaljete:
– svoj crtež, ukoliko crtate;
– svoju omiljenu sliku (fotografiju koju ste napravili, sliku tvog omiljenog slikara/icu, ili vizuelni rad nekoga koga znate ili ne znate, itd.). Opišite nam šta vidite na slici koju ste nam poslali, ali također i ono što ne vidite. Ispričajte nam priču koju vam vaša omiljena slika govori.

Rok za prijavu je 18.10.2017.

Kompletna pozivnica: HocesKodMenePozivUcesnici

Hoćeš kod mene? se organizira uz podršku Američke ambasade u BiH. Za više informacija i eventualna pitanja, molimo vas da nam pišete na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

artinfo.ba |

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17