• koncert

alija terorizam

 Preokret 11. rujna_ Nakon napada na New York 11. rujna američki pogled na islamistički terorizam u BiH postupno se počeo mijenjati

Foto:Globus,objavljeno, 16.09.2017.

„Duboko se izvinjavam svih žrtvama hrvatske nacionalnosti zbog zločina koje su u proteklom ratu počinile jedinice Armije BiH ojačane jedinicom El mudžahid koja je bila u njezinom sastavu. Od Dusine u dolini Lašve gdje je naš Šerif Patković okrutno ubio Zvonka Rajića, preko Kiseljaka, Vareša, Kaknja, Viteza, Novog Travnika, Travnika sve do Bugojna u kojem smo u logorima držali zatvoreno više od dvije hiljade hrvatskih zarobljenika. Tamo su naši Dževad Mlaćo i Selmo Cikotić matematički precizno provodili plan etničkog čišćenja od kojeg se ovaj grad ni do danas nije oporavio. Izvinjavam se i Hrvatima Travnika koje smo protjerali s njihovih ognjišta, neke od njih okrutno pobili, u Bikošima, gdje smo ih strijeljali, a Orašcu gdje smo dali oduška pripadnicima El mudžahida kojima je trebala vježba ritualnih ubistava te smo žrtvovali Srbina Dragana Popovića. izvinjavam se i nevinim žrtvama Križančeva Sela koje smo pobili uoči katoličkog Božića 93. , zatim roditeljima djece koju smo pobili na košarkaškom igralištu u Vitezu. Posebno se izvinjavam Anici Jurić i Sarafini Lauš, majkama iz Zenice i Kaknja kojima smo ubili muževe i po trojicu sinova.

Duboko izvinjenje i fojničkim fratrima jer su po našem nalogu likvidirani gvardijan i vikar fra Nikica Miličević i fra Leon Migić. Izvinjavamo se i logorašima iz Silosa u Kaćunima, Muzičke škole u Zenici te svih drugih logora u kojima smo držali zarobljene Hrvate i Srbe u srednjoj Bosni kao dio plana etničkog čišćenja ovog prostora radi nadoknade teritorija kojeg smo izgubili u dijelu zemlje koji se danas zove Republika Srpska“, sažetak je javne isprike koju je uputio Bakir Izetbegović, lider SDA, sin rahmetli Alije Izetbegovića, nekadašnjeg predsjednika Predsjedništva BiH. Ovom je izjavom Bakir Izetbegović, kojom priznaje da je Armija BiH bila daleko od bezgrešne kakvom se prikazuje godinama, utro put kao pomirenju i suživotu u BiH, država tri jednakopravna naroda u kojemu svaki od njih, uključujući i Hrvate, ima pravo na istinu o stradanju u proteklome ratu, priznanje i poštivanje žrtava.

Šteta je samo što je isprika koju objavljujemo prigodno 1. travnja nema apsolutno nikakve veze s promišljanjima Bakira Izetbegovića iako su se svi navedeni zločini nad Hrvatima i Srbima u središnjoj Bosni u izmišljenoj isprici uistinu dogodili. Nažalost, njihovo negiranje se nastavlja.

Matija Perić/ artinfo.ba

 

0
0
0
s2sdefault
  • Taxi
  • koncert

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17