• Sara - Sarajevski
  • outdoormedia

komsic karneval

 Hrvatima nametnuti član Predsjedništva BiH najprepoznatljivi je simbol gaženja prava hrvatskom narodu u BiH

Spaljena statua Hrvatima nametnutog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića na karnevalu u Čapljini našla se među udarnim vijestima većine bošnjačkih medija u BiH koji su ovaj čin nazvali morbidnim. Negoduje i malobrojno člantvo Komšićevog DF-a, a spaljivanje njihovog kandidata nije najbolje "sjelo" ni njegovom većinki bošnjačkom biračkom tijelu.

Očigledno je dakle da ni sam Komšić kao ni njegovi birači ne razumiju bit karnevala. Ne znaju da je na karnevalu sve dozvoljeno, spaljuju se predsjednici Vlada i država, načelnici, ministri. Spaljuju ih i njihovi birači jer nisu ispunili njihova očekivanja. Zašto onda ne bi Hrvati spalili statuu Željka Komšića. On mi je nametnut i kao takav je najprepoznatljivi je simbol gaženja njihovih izbornih prava. Treći put Bošnjaci su Hrvatima izabrali člana Predsjedništva BiH i treći put nameću im istu osobu, Željka Komšića. Njegovu statuu trebalo bi spaliti barem triput.

Oni čija su prava pogažena Komšićevim nametanjem svaku će prilliku pa i karneval, iskoristiti kako bi poslali poruku da je bi gaženje izborne volje trebalo zauvijek nestati s bh. političke scene, pretvoriti se u prah zajedno sa statuom Željka Komšića, personifikacijom gaženja prava jednog naroda. Iz tog praha jedino može izrasti polički stabilna BiH, a politička stabilnost sa sobom donosi i gospodarski i svaki drugi razvitak.

Uz podršku čapljinskim maškarama, nadati se da će bošnjački birači koji i dalje ne razumiju suštinu i duh karnevala shvatiti da birati drugom narodu predstavnike sa sobom nosi brojne negativne konotacije, pa i nerazumjevanje tradicije i običaja naroda kojem ste nametnuli predstavnika u vlasti.

artinfo.ba/Matija Perić

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17