ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

sudan alaa

Jedna fotografija postala je simbol političkog i društvenog previranja u Sudanu i borbe.

Fotografija, koja je “pomjerila” društvene mreže, napravljena je pametnim telefonom ovog tjedna tijekom demonstracija u Sudanu protiv režima predsjednika Omar al-Bashira.

Na spomenutoj fotografiji, žena stoji na krovu automobila u bijeloj haljini sa jednom rukom podignutom ka nebu, prstom okrenutim prema gore, a stoji u gomili ljudi koji su pokušali svojim telefonima da zabilježe, kako su neki rekli, “povijesni trenutak”.
Fotografiju je objavila u utorak na Twitter-u Lana H. Haroun, u srijedu ujutro je već imala 50.000 “lajkova”, da bi nakon toga počela da “živi svoj život”.

Ubrzo se saznalo da je govornica na automobilu Alaa Salah, 22-godišnja studentica i aktivistica, koju na društvenim mrežama već zovu “Statua slobode Sudana” ili “Kendaka”, što znači “snažna žena – revolucionarka”.

“Prilično sam siguran da će to biti slika revolucije”, rekao je Hind Maki, sudansko-američki pedagog protiv rasizma koji je objavio fotografiju na jednoj društvenoj platformi.

Alaa Salah je samo jedna od žena koje su preuzele važnu ulogu tijekom anti-vladinih protesta u Sudanu.

Protesti protiv al-Bashira trajali su od prosinca 2018. godine, a rezultirali su državnim udarom, tako što je vojska prisilila predsjednika Omara al Bashira da podnese ostavku poslije 30 godina na vlasti, prenosi b92.net

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17