ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Izbjegnuta tragedija

pozar kuca bugojno

 

 Mevlida Ridžal, Foto FENA

 Još se utvrđuju uzroci jutrošnjeg požara u naselju Kordići u Mjesnoj zajednici Gračanica na teritoriji općine Bugojno, u kojem je pričinjena ogromna materijalna šteta.

-Bio sam na poslu kada sam saznao da su vatrogasci i policija ispred moje kuće. Naravno, pretrnuo sam, plašeći se najgoreg. Srećom, do toga nije došlo, ali je pričinjena velika šteta na kući, koju je moja porodica godinama gradila - kazao je Feni Dženan Čehaja.

Dodaje kako je u požaru uništen krov i gornji sprat kuće, te da je i prizemlje puno vlage zbog vode koja, s plafona i zidova, pada na pod.

-Teško je gledati sve ovo. Ali, najvažnije je da niko nije stradao. U zadnjem momentu, komšija je spasio moju jednoipogodišnju kćerku. Ostale dvije curice od pet i šest godina igrale su se u dvorištu. Supruga i roditelji su, također, prošli bez povreda – istaknuo je.

Privremeni smještaj obitelji Čehaja ponudili su rođaci i susjedi , ali se oni nadaju da će se uskoro steći uvjeti da se vrate u svoj dom. 

Okolnosti koje su dovele do ovog događaja, bit će poznate po okončanju istrage, a pretpostavlja se da su požar izazvale neispravne instalacije. 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17