logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Mariju Mrnjavcu sedam godina zatvora

optuzeni u sudnici

Pomagač Medin Koso, koji je bio osuđen na godinu zatvora, sada je oslobođen optužbi, dok je drugi pomagač Sadin Dobratići ranije sporazumno priznao krivicu

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine potvrdio je presudu Kantonalnog suda Sarajevo prema kojoj je Mario Mrnjavac (24) osuđen na sedam godina i četiri mjeseca zatvora zbog ubojstva Anesa Mešića (38) u Sarajevu.

Hitac u stomak

Njegovov pomagač Medin Koso, koji je bio osuđen na godinu zatvora, sada je oslobođen optužbi, dok je drugi pomagač Sadin Dobratići ranije sporazumno priznao krivicu, potvrdio nam je advokat Omar Mehmedbašić, koji je zastupao Mrnjavca i Dobratićija. Zločin se dogodio 22. svibnja 2017. godine u kafiću “Tango” na Trgu Oteškog bataljona. Mešić je ubijen jednim metkom u stomak.

Bacio pištolj

- Mrnjavac je bio u društvu sa Medinom Kosom i Seadom Beganovićem kad je došlo do svađe između Mrnjavca i Anesa Mešića. Ubijeni je sjedio sam u kafiću. Nakon prepirke, krenuo je prema Mrnjavcu, koji je ispalio jedan hitac u predjelu Mešićevog abdomena. Mrnjavac je dao pištolj Seadu Beganoviću da ga baci – navodi se u optužnici.

Optuženi su se krili na nekoliko lokacija, a uhvaćeni su u Vogošći, gdje ih je u svojoj porodičnoj kući sklonio Sadin Dobratići. Mrnjavac i Koso ranije su osuđivani za druga krivična djela.

Dugovanja i dilanja

Po Otesu su neposredno nakon zločina kružile priče kako su Mešić i Mrnjavac odranije imali neraščišćene račune, ali su ipak bili prijatelji. Poslije ubojstva mogle su se čuti i priče u vezi s dugovanjem novca te dilanjem spida i marihuane.

artinfo.ba | preuzeto s portala avaz.ba

 

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17