logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

ŽSB:Hoće li trostruki ubojica šumara dobiti blažu kaznu?

trostruki ubojica

Vrhovni sud Federacije BiH još nije donio odluku po žalbama na presudu Županijskog suda u Novom Travniku kojom je trostruki ubojica Sabahudin Habib osuđen na 34 godine zatvora.

U Sokolini nadomak Donjeg Vakufa 21. ožujka prošle godine Sabahudin Habib je hicima iz automatske puške usmrtio dvojicu šumara, Omera Bašića i Ferida Rahmanovića, te Ševku Draginovića koji je izvlačio drva za šumariju.

Za svako pojedinačno ubojstvo Vijeće je odredilo kaznu od 12 godina te, na kraju, izreklo jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 34 godine. Vijeće se prilikom odmjeravanja kazne rukovodilo težinom djela i činjenicom da je ostalo 13 djece iza ubijenih te da su ubojstva počinjena s umišljajem.

Habibov branitelj, odvjetnik Bakir Ferizović iz Travnika kazao je da su uložili žalbu na prvostupanjsku presudu, te zatražili blažu kaznu.

"Kazna je previsoka, pogotovo što vijeće nije našlo da se radilo o ubojstvu iz niskih pobuda kako je to Tužiteljstvo tvrdilo. Nikako se nije moglo raditi o niskim pobudama, pa ubijeni Rahmanović je bio njegov prijatelj. Vještaci su utvrdili da je u momentu izvršenja kaznenog djela bio bitno smanjeno ubrojiv", kaže Ferizović. (avaz.ba)

artinfo.ba

 

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17