logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Djelomina Naoblaka

17°C

Kiseljak

Djelomina Naoblaka

  • HNS

MUP ŽSB: Zaplijenjena droga na dvije lokacije

bilten promet

Tijekom protekla 24 sata na području Srednjobosanske županije prijavljena su tri kaznena djela, a radi se o dva posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga i jednom nasilju u porodici.

Dana 10.10.2017. godine, postupajući po planu pojačanih mjera i radnji u cilju suzbijanja zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici SKP MUP-a SBK Travnik na lokalitetu Bašbunar, općina Travnik prilikom kontrole i pregleda osobe, S.Z. iz Travnika, kod istog su pronašli određenu količinu zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis. Istoga dana, uz asistenciju policijskih službenika OKP PU Travnik, službenici SKP MUP-a SBK su u mjestu Lager – Han Bila kod lica V.L. iz mjesta Čukle, također, pronašli određenu količinu zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis. O navedenim događajima je upoznat dežurni tužitelj, a protiv navedenih osoba slijede zakonom predviđene mjere i radnje.

Evidentiran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.

U istom periodu dogodilo se devet prometnih nesreća u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 246 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirana su ukupno 23 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine. Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena su dva vozača a zbog neregistriranosti ili tehničke neispravnosti iz prometa je isključeno 21 vozilo.

artinfo.ba

Share

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17