logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Uglavnom Sunano

20°C

Kiseljak

Uglavnom Sunano

  • HNS

MUP ŽSB: Zbog lažnih tablica i neplaćenih kazni oduzet automobil

bilten promet

Tijekom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela, a radi se o 2 krađe, 1 razbojništvo i 1 oštećenje tuđe stvari.


Dana 06.10.2017. godine oko 23:45 sati u PS Donji Vakuf obratila se uposlenica sportske kladionice koja je prijavila krivično djelo razbojništva. Naime, dok se ista kretala vlastitim vozilom, u mjestu Klade, općina Donji Vakuf ispred nje se zaustavilo nepoznato vozilo te joj na taj način onemogućilo dalje kretanje. Iz vozila su izašla dva maskirana muškarca koji su od iste otuđili veću sumu novca koji je vlasništvo kladionice, a zatim se vozilom udaljili u pravcu Travnika.

Odmah po prijavi na lice mjesta je upućena patrola, a o navedenom događaju su upoznate i susjedne policijske postaje radi pojačane kontrole vozila i osoba te su poduzete i druge mjere i radnje u cilju pronalaska izvršitelja navedenog krivičnog djela. Uviđaj su obavili pripadnici OKP PU Jajce.

Evidentirano je 7 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

Dogodile su se 34 prometne nesreće u kojima je 7 osoba zadobilo lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 250 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 100 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 9 vozača, od kojih je 5 vozača lišeno slobode i zadržano u policijskim postajama do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila. Iz prometa je isključeno i 5 vozila.

Dana 07.10.2017.godine patrola policije PS Travnik u Donjem Putićevu, općina Travnik zaustavila je vozilo marke Golf II, registarskih oznaka 052-A-429, kojim je upravljao S.K. iz Zenice. Prilikom kontrole navedenog vozila ustanovljeno je da registarske oznake ne pripadaju vozilu a provjerom u bazi ROF-a utvrđeno je da je vozač višestruki povratnik u vršenju prekršaja te da ima iznos neplaćenih kazni od 1554 KM. Također, nakon izvršenog alkotestiranja vozača ustanovljeno je prisustvo alkohola u krvi u iznosu od 1,71% promila te je isti zadržan u prostorijama za zadržavanje u PS Travnik. Zbog duga neplaćenih kazni vozilo je privremeno oduzeto.

artinfo.ba

 

 

Share

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17