logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Oblano

15°C

Kiseljak

Oblano

ŽSB: Otkriven kradljivac automobila u Kreševu

bilten promet

U protekla 24 sata na području Srednjobosanske županije prijavljena su dva kaznena djela.

Dana 9.8.2017. godine oko 00,42 sati u PS Jajce zaprimljena je prijava o teškoj krađi motornog vozila marke VW kombi, u mjestu Kruščica, općina Jajce, koje je bilo parkirano ispred porodične kuće. Odmah po prijavi na lice mjesta je upućena patrola. Prilikom obilaska lokaliteta Lendića, uočeno je navedeno vozilo koje se većom brzinom kretalo iz suprotnog smjera, u pravcu Jajca, koje je patrola nakon desetak minuta pronašla u mjestu Kruščica. Uviđaj su obavili službenici OKP PU Jajce.

Policijski službenici PS Kreševo naknadno su rasvijetlili kazneno djelo teške krađe. Dana 2.8.2017.godine oko 00,15 sati u PS Kreševo zaprimljena je prijava o pokušaju krađe motornog vozila marke Golf II, registarskih oznaka 048-K-581, koje je bilo parkirano ispred porodične kuće u mjestu Troska, općina Kreševo. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je izvršilac navedenog kaznenog djela I.B. (1995.) iz Kreševa. Nad istim je izvršena kriminalistička obrada, a protiv istog, nakon kompletiranja, Županijskom tužiteljstvu Travnik biće podneseno izvješće.

Evidentiran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.

Dogodilo se 10 prometnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručen je ukupno 121 prekršajni nalog, dok je mobilnim radarom evidentirano ukupno 46 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine. Iz prometa su isključena četiri vozača i četiri vozila.

artinfo.ba

Share

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17